Közélet

Kövér: szükség lenne egészséges politikai versenyre, valóságos ellenzékre

Kövér: szükség lenne egészséges politikai versenyre, valóságos ellenzékre

2015. december 27., vasárnap
Kövér: szükség lenne egészséges politikai versenyre, valóságos ellenzékre
Kövér László

Kövér László házelnök szerint a politikai életnek szüksége lenne egészséges versenyre, mert a Fidesznek sem tesz jót, hogy nincs versenytársa.

Az Országgyűlés elnöke vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt arról, hogy az elmúlt 25 év azért sikerült felemásra, mert a hajdani elitcsoportok szembenállása már a kezdetektől azt tükrözte, hogy az alapvető értékekben sincs konszenzus. Ez pedig - mint fogalmazott - hideg polgárháború és nem demokratikus vita. "Az lenne a jó, hogy ha lenne egy normális, kiegyensúlyozott, politikai vitákban valóságos alternatívákat fölállító ellenzéke a Fidesznek" - mondta. Beszélt arról is, hogy vannak olyan kérdések, amelyekben nem lehet kompromisszumot kötni. Szerinte nincs erre lehetőség, amikor arról beszélnek, hogy a családokat kell-e a középpontba állítani, vagy arról, hogy kell-e a demográfiával foglalkozni. Hozzátette: aki ezekkel nem ért egyet, az nem a Fidesz ellenzéke, hanem a nemzet ellensége.

Kövér László

a Fideszben történő fiatalítással kapcsolatban azt mondta, szükség van erre a folyamatra a párton belül, ugyanakkor fontos a régebbi politikusok tapasztalatainak összegzése is. Felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP-nél a generációváltás minőségcsökkenéssel járt, amit szerint a párt képtelen kezelni, és elképzelhető, hogy a szocialisták a lengyel baloldal sorsára jutnak, amely teljesen szétesett.

Kövér László szerint a Fidesznek sem jó, ha nem áll vele szemben egy versenyképes rivális - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=598676

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.