Sport

Kosárlabda: már négy meccsen pályára lépett sérülését követően Vágvölgyi Ákos

Kosárlabda: már négy meccsen pályára lépett sérülését követően Vágvölgyi Ákos

2015. december 29., kedd
Kosárlabda: már négy meccsen pályára lépett sérülését követően Vágvölgyi Ákos
szedeak_kecskemet06_gs

Visszatért a pályára Vágvölgyi Ákos: a Naturtex-SZTE-Szedeák tavasszal sérülést szenvedett hátvédje az U20-as együttes három mérkőzésén is játszott már, azonban továbbra is erősítő gyakorlatokat kell végeznie a teljes felépülés érdekében.

November 15-én, a MAFC elleni U20-as hat perccel tért vissza térdsérülését követően

Vágvölgyi Ákos

, akinek két dobásából egy rögtön a gyűrűben landolt, egy sikeres triplával debütált az idei szezonban. Ezt követően három ifjúsági meccsen, a Pécs, a Szolnok és a legutóbbi bajnokin, a Falco ellen is a pályán volt a fiatal hátvéd, aki a szombathelyiekkel szemben vívott meccsen volt a legeredményesebb 13 pontjával, egyúttal pedig itt töltötte a legtöbb időt a pályán, 25 percet volt fent a társak között. „Vegyes érzéseim vannak, mert nem játszottam jól, a legutóbb a Falco ellen sem, bár itt szereztem a legtöbb pontot. De nem csak a pontok tekintetében, hanem a mezőnymunkát tekintve is a Falco elleni meccsem volt a legjobb, illetve most éreztem a lábamat a legegészségesebbnek, de még közel sem tökéletes. Próbálgatjuk, egyre több játékpercet kapok az edzőktől, egyre inkább érzem a ritmust, és a döntéseim is egyre jobbak és hatékonyabbak, de szerintem minimum egy hónapnak el kell még telnie ahhoz, hogy azt mondjam, egészséges a lábam, amikor már nem kell erre figyelnem, hogy problémát jelenthet számomra” – fogalmazott állapotával kapcsolatban Vágvölgyi Ákos, a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa. A hátvéd elmondta, két-három hét csúszás van az előzetes tervekhez képest a visszatérését tekintve, mivel volt egy kisebb probléma a térdével, amit több orvos is megnézett, de ez a probléma szerencsére elmúlt, teljesen tünetmentes. „Körülbelül kilenc hónapra várták a visszatérésemet, szerintem tíz hónap lesz, amíg az A-csoportban is játszhatok. Most már edzek ugyanúgy, mint a többiek, de hogy úgy fogalmazzak, még nem vagyok csúcsformában” – mondta el tervezett visszatéréséről Vágvölgyi Ákos.

Sportpszicológus is segíthet

szedeak_zte18_gs_vagvolgyi_akos

Most január kilencedikéig nem játszik mérkőzést a Szedeák, az ünnepek alatt így egy kicsit pihenhetnek a szegedi kosarasok, Vágvölgyi Ákostól pedig azt kérdeztük: most jobban jön-e az, hogy nincs meccsük két héten át, vagy jobb lenne az, ha meccsritmusban maradna. „Jobb a pihenés, ugyanakkor ezt nem nevezném pihenésnek az én szempontomból, mert muszáj a lábamat erősítenem minden nap. A meccsek szempontjából valóban pihenő következik, ami nekem azért tesz jót, mert a meccs az jóval nagyobb rizikó mindig, mint az edzés, ott több veszélyhelyzet adódhat. Így van két plusz hetem, hogy tovább erősítsem a lábam, minden nappal egyre kevesebb a veszélyforrás” – válaszolta a 19 éves kosaras. Vágvölgyi Ákos számára az első meccs az nagyon furcsa érzés volt, hiszen 9 hónap után az volt az első találkozója. „Jó volt persze, hogy újra a pályán voltam, de nagyon féltettem a lábamat, nem is tudtam annyira a kosárlabdára koncentrálni még akkor. Most, a harmadik meccsemen már kezdtem gondolkodni a pályán, ami nagy lépésnek számít. Most tervben van, hogy egy sportpszichológussal is beszéljek. Bevallom őszintén, nem annyira hiszek ezekben, de lehet, hogy elmegyek egy beszélgetésre, mert lehet, hogy segít, hiszen nagyon nehéz elfelejteni ezt a dolgot” – fejtette ki a Szedeák játékosa. Nikola Lazic együttesére két nagyon komoly derbi vár majd az újév első két mérkőzésén, hiszen előbb január kilencedikén az Albacomp, majd egy hét múlva a Körmend vendégei lesznek a szegediek. Vágvölgyi Ákos még nem tartja valószínűnek, hogy ezeken a meccsen pályára lépne, még ha egészséges is lenne, úgy érzi, nincs még olyan formában, hogy tudna segíteni A-s szinten a csapatnak. A Szedeák számára december huszonharmadikán volt az utolsó edzés, utána egy kis pihenő következett a keret tagjainak, de Vágvölgyi Ákos úgy fogalmazott, huszonhetedikétől már muszáj volt erősítenie, dolgoznia a lábával, így ezzel telt az ünnepi időszak is.

Négy U20-as meccsen már játszott sérülését követően Vágvölgyi Ákos, aki azonban úgy érzi, még nem áll készen arra, hogy az A-csoportban is segítse a Szedeákot. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=598244

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.