Karácsonyi halászlé a Fatima házban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fatima_alapitvany_halaszle

Ismét bebizonyosodott, hogy Szegeden rengeteg jó szándékú, segíteni kész ember él.

“Karácsonyra megálmodtuk, hogy főzünk egy nagyon finom halászlevet, azoknak, akiknek egyébként nem jut az asztalukra, ezzel akartunk egy kis örömet szerezni. Elképzelésünket tetszéssel fogadta, és szívesen nyújtott segítséget a lista összeállításához a szegedi családsegítő szolgálat. A Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete rengeteg adománnyal támogatta a rendezvényünket. Hatszor tömtük dugig a kis autónkat, mire a Vöröskereszttől kapott adományokat elszállítottuk.

Tizennyolcadikán előkészítettünk 36 kg halat, hogy már csak főzni kelljen, december huszonharmadikán már reggel nekiláttunk, megpucoltunk 15 kg hagymát, és már rotyogott is az alaplé. 13 órakor megérkeztek az első vendégek. Az alaplé meg ép csak elkezdett forrni, legalább volt ideje mindenkinek, hogy válogasson az adományok között. Rendezvényünk hangulatát emelték a D2 munkatársai, és önkéntesei által kézzel készített zokni, kesztyű állatok, Szénási Kata pedig kislányával kézműves foglalkozást vezetett, majd 15 óra után készült el az első üst halászlé. Felejthetetlen nap volt, kiosztottunk 150 adag halászlét, 45 élelmiszercsomagot, valamint több száz kiló ruhát, játékot és tisztítószert adományként, azonban az igazi ajándékot mi kaptuk, az örömöt az emberek arcán, a csillogást a szemekben. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ennek az ünnepi eseménynek a megrendezéséhez” – írja a Fatima Ház Alapítvány portálunkhoz eljuttatott közleménye.

Default thumbnail
Előző sztori

Lázár: a bevándorlók miatt Európa és Magyarország fordulóponthoz ért

Default thumbnail
Következő sztori

A pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire hívta fel a figyelmet a rendőrség

Legutóbbi hasonló cikkek