Sport

Kajak-kenu: Kárász Annát választotta az idei legjobb női kajakosnak a sportági szövetség

Kajak-kenu: Kárász Annát választotta az idei legjobb női kajakosnak a sportági szövetség

2015. december 10., csütörtök
Kajak-kenu: Kárász Annát választotta az idei legjobb női kajakosnak a sportági szövetség

Gálaműsorral egybekötött ünnepség keretében díjazta idei legjobbjait csütörtök este a Magyar Kajak-kenu Szövetség. A média kategóriában díjat kapott az M4 Sport tévécsatorna is.

Köszöntőjében

Baráth Etele

, a szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy a magyar kajakosok és kenusok az idei milánói világbajnokságon szinte a maximumot nyújtották, és nemcsak a résztvevők országok között, hanem a magyar sportágakat figyelembe véve is a legtöbb riói kvótát gyűjtötték be. Az elnök külön felhívta a figyelmet a sportág sikeres utánpótlására, hiszen több 23 éven aluli és ifjúsági versenyző a felnőttek között is eredményes tudott lenni. "Egy alulról építkező szövetség a miénk, ahol a fiatalság idén olyan elképesztő eredményeket alkotott, hogy azzal az idősebbeket is még jobb teljesítményre sarkallja" - jelentette ki Baráth Etele. A rendezvényen elhangzott, hogy a magyar versenyzők minden korosztályt figyelembe véve 155 aranyérmet nyertek az idei világversenyeken, a sportág pedig 15 versenyzői kvótát szerzett a jövő évi olimpiára és egyet a paralimpiára. Kihirdették az év legjobb felnőtt, utánpótlás és ifjúsági versenyzőit és edzőit. A felnőtteknél a kajak szakágban ezt a címet a

Tótka Sándor

(UTE),

Molnár Péter

(Tiszaújváros) kettős, a nőknél

Kárász Anna

(Démász-Szeged) érdemelte ki. A kenusoknál a férfiak között a

Vasbányai Henrik

,

Mike Róbert

(mindkettő KSI) páros, a nőknél pedig

Takács Kincső

(Graboplast Győri VSE) lett 2015 legjobbja. Az év edzője a többek között a Tótka, Molnár duó felkészülését irányító

Hűvös Viktor

lett. A paraversenyzők között

Geri Dániel

és

Váczi Anita

, valamint

Jancsár László

érdemelte ki az év legjobbjának járó elismerést. A 2015-ös esztendő Médiadíját rádió és televízió kategóriában az M4 Sport tévécsatorna kapta meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.