/

Jövőre már tíz lovas színházi előadást tartanak Mórahalmon + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lovas_szinhaz_sajttaj01_gs

Az idei sikeres fogadtatáson felbuzdulva jövőre már öt lovas színházi darabbal, a János vitézzel, a Mágnás Miskával, az István, a királlyal, a Gladiátorral és a Musicalek lóháton című előadással várja Mórahalom városa a Nemzeti Lovas Színház által megteremtett, a maga nemében egyedülálló műfaj szerelmeseit a nyár folyamán.

Formabontó kezdeményezés volt egy Mórahalom léptékű település részéről Nógrádi Zoltán polgármester szerint a szabadtéri lovas színházi előadások elindítása, amelyek nagy sikert arattak a közönség körében. A Patkó Lovas Színházat a mórahalmi önkormányzat és a Pintér Tibor által létrehozott és igazgatott Nemzeti Lovas Színház idén alapította, három lovas színházi darabot kínálva a nagyérdeműnek, amelyet összesen mintegy négyezren láttak. A sikeres fogadtatás után jövőre már tíz lovas színházi előadással várja vendégeit a Homokhátság gyöngyszeme, Mórahalom, összesen öt darabot mutatnak be a Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában. Nógrádi Zoltán elmondta, bővíteni fogják a kísérőprogramok körét is, így például egy-egy próbát is meg lehet majd tekinteni, illetve a kimondottan lovas programokból is többet kínálnak majd 2016-ban.

lovas_szinhaz_sajttaj02_gs

Mórahalom polgármestere elmondta, a lovas színház működtetésénél az is motiválja a kisvárost, hogy szeretik, ha a magas kultúra a település közigazgatási területén belül elérhető, másrészt érdemes figyelembe venni, hogy nagyobb városok esetében is csak úgy lehet a turisztikai kínálatot versenyképesebbé tenni, ha magas kulturális attrakciók társulnak mellé.

Pintér Tibor, Nemzeti Lovas Színház igazgatója elmondta, az akrobatikus lovaglást és a minőségi, zenés színházművészetet ötvöző lovas színházi produkciók abban egyediek, hogy dramaturgiai következetességgel felépített színházi előadásokról van szó úgy, hogy minden színész lovon ül, és élőben énekel. Ez a maga nemében egyedülálló műfaj a néző számára különleges látványt, szórakozást és izgalmat egyszerre nyújt.

2016 nyarán Mórahalmon a Patkó Lovas Színház évada a János vitézzel indul június 25-én, majd a Mágnás Miska operettet láthatja a nagyérdemű. A Musicalek lóháton című előadással kapcsolatban Pintér Tibor hangsúlyozta, ez a produkció arra nyújt lehetőséget, hogy minden olyan látványelemet beilleszthetnek a legszebb operett, musical és örökzöld slágerekből összeállított előadásba, amelyeket más helyzetben nem tudnak megmutatni a közönségnek. Az augusztus 20-i hétvégén az István, a király című rockoperát mutatják be a Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában, az évad zárásaként pedig egy musicalt, a Gladiátort viszik színre. A Nemzeti Lovas Színház igazgatója elmondta, még folynak a tárgyalások egyes művészekkel, de a tervek szerint többek között Papadimitriu Athinával, Kaszás Gézával, Janza Katával, Wolf Katival és Sasvári Sándorral is találkozhat a közönség Buch Tibor, Mohácsi Márk és Békefi Viktória mellett.

no images were found

János Vitéz, Mágnás Miska, István, a király, Gladiátor és Musicalek lóháton – tíz előadással jelentkezik jövőre a mórahalmi lovas színház! Részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=596488

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 14.

Előző sztori

A Szeged-Csanádi Egyházmegye is megnyitotta az irgalmasság szentévét + FOTÓK

Következő sztori

Merkel: Németországnak létfontosságú Schengen