Közélet

Jövőre már tíz lovas színházi előadást tartanak Mórahalmon + VIDEÓ

Jövőre már tíz lovas színházi előadást tartanak Mórahalmon + VIDEÓ

2015. december 14., hétfő
Jövőre már tíz lovas színházi előadást tartanak Mórahalmon + VIDEÓ
lovas_szinhaz_sajttaj01_gs

Az idei sikeres fogadtatáson felbuzdulva jövőre már öt lovas színházi darabbal, a János vitézzel, a Mágnás Miskával, az István, a királlyal, a Gladiátorral és a Musicalek lóháton című előadással várja Mórahalom városa a Nemzeti Lovas Színház által megteremtett, a maga nemében egyedülálló műfaj szerelmeseit a nyár folyamán.

Formabontó kezdeményezés volt egy Mórahalom léptékű település részéről

Nógrádi Zoltán

polgármester szerint

a szabadtéri lovas színházi előadások elindítása

, amelyek nagy sikert arattak a közönség körében. A Patkó Lovas Színházat a mórahalmi önkormányzat és a

Pintér Tibor

által létrehozott és igazgatott Nemzeti Lovas Színház idén alapította, három lovas színházi darabot kínálva a nagyérdeműnek, amelyet összesen mintegy négyezren láttak. A sikeres fogadtatás után jövőre már tíz lovas színházi előadással várja vendégeit a Homokhátság gyöngyszeme, Mórahalom, összesen öt darabot mutatnak be a Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában. Nógrádi Zoltán elmondta, bővíteni fogják a kísérőprogramok körét is, így például egy-egy próbát is meg lehet majd tekinteni, illetve a kimondottan lovas programokból is többet kínálnak majd 2016-ban.

lovas_szinhaz_sajttaj02_gs

Mórahalom polgármestere elmondta, a lovas színház működtetésénél az is motiválja a kisvárost, hogy szeretik, ha a magas kultúra a település közigazgatási területén belül elérhető, másrészt érdemes figyelembe venni, hogy nagyobb városok esetében is csak úgy lehet a turisztikai kínálatot versenyképesebbé tenni, ha magas kulturális attrakciók társulnak mellé. Pintér Tibor, Nemzeti Lovas Színház igazgatója elmondta, az akrobatikus lovaglást és a minőségi, zenés színházművészetet ötvöző lovas színházi produkciók abban egyediek, hogy dramaturgiai következetességgel felépített színházi előadásokról van szó úgy, hogy minden színész lovon ül, és élőben énekel. Ez a maga nemében egyedülálló műfaj a néző számára különleges látványt, szórakozást és izgalmat egyszerre nyújt. http://www.youtube.com/watch?v=b2f2ayAjHTk 2016 nyarán Mórahalmon a Patkó Lovas Színház évada a János vitézzel indul június 25-én, majd a Mágnás Miska operettet láthatja a nagyérdemű. A Musicalek lóháton című előadással kapcsolatban Pintér Tibor hangsúlyozta, ez a produkció arra nyújt lehetőséget, hogy minden olyan látványelemet beilleszthetnek a legszebb operett, musical és örökzöld slágerekből összeállított előadásba, amelyeket más helyzetben nem tudnak megmutatni a közönségnek. Az augusztus 20-i hétvégén az István, a király című rockoperát mutatják be a Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában, az évad zárásaként pedig egy musicalt, a Gladiátort viszik színre. A Nemzeti Lovas Színház igazgatója elmondta, még folynak a tárgyalások egyes művészekkel, de a tervek szerint többek között

Papadimitriu Athinával

,

Kaszás Gézával

,

Janza Katával

,

Wolf Katival

és

Sasvári Sándorral

is találkozhat a közönség

Buch Tibor

,

Mohácsi Márk

és

Békefi Viktória

mellett.

János Vitéz, Mágnás Miska, István, a király, Gladiátor és Musicalek lóháton - tíz előadással jelentkezik jövőre a mórahalmi lovas színház! Részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=596488

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.