Jégkorong: veretlenek csúcsrangadóján fogadja a Volán a Vörös Csillagot

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavolan_crvenazvezda_mj-011

A szerb bajnokságot egyaránt 3-3 győzelemmel nyitó Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC és Crvena Zvezda összecsapását láthatja szombat este a szegedi közönség a Városi Műjégpályán.

Habár Kalocsa László tanítványai az eddigi akadályokat magabiztosan ugrották át, hiszen sorrendben két vállra fektették a Vojvodinát, az NS Starst, majd legutóbb a Vitezt is, ezúttal már egy jóval komolyabb ellenféllel kell farkasszemet nézniük. A Crvena Zvezda ugyanis profi együttes, amely a szezonban például a Red Team, Vojvodina páros ellen mindössze egyetlen gólt kapott, miközben 27-et lőtt. Sőt, december elsején még a rekordbajnok Partizan is kénytelen volt fejet hajtani a nagyobb tudás előtt (7-4), amivel a magyarul Vörös Csillag nevet viselő gárda végleg bejelentkezett a liga elsőségéért.

“A szezon legnehezebb mérkőzése vár ránk, hiszen a mostani ellenfelünk a legerősebb csapat a bajnokságban. Több légióssal fognak felállni, oroszokkal, csehekkel, illetve nekik alapvetően is sokat erősödött a játékoskeretük a Beostarral való fuziónálás révén. A Crvena Zvezda párhuzamosan szerepel a szlovén élvonalban is, ennek megfelelően felfelé lógnak ki a szerb mezőnyből. A szombati meccsnek is ők a toronymagas esélyesei, de nyilván nem feltett kézzel fogunk kiállni. Úgy gondolom, nagy bravúr lenne őket megverni” – fogalmazott portálunknak Kalocsa László, a szegediek mestere. Kitért rá, csapatából ezúttal két meghatározó játékos is hiányzik majd. Varga Dávidot sérülés, Ambrus Andrást pedig munkahelyi kötelességei akadályozzák meg a játékban. Kapusposzton ugyanakkor Szabó Gergely és Szőke Attila is bevethető lesz szombaton, továbbá visszatér az a Kukucska Balázs, aki kiállításáig nagyszerű támadósort alkotott Fekti Ádámmal és Ódry Tamással az első fordulóban.

A rangadó szombat este 18 órakor kezdődik. A belépés a szokásoknak megfelelően ingyenes, továbbá a szervezők minden nézőt forralt borral várnak.

Habár Kalocsa László tanítványai az eddigi akadályokat magabiztosan ugrották át, ezúttal már egy jóval komolyabb ellenféllel kell farkasszemet nézniük.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=597033

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 17.

Előző sztori

A jövő év lehet az eddigi legmelegebb a brit meteorológiai szolgálat szerint

Következő sztori

Kosárlabda: bravúrral készülne az ünnepre a Szedeák