Közélet

Idén is a gyerekeké egy napra az Országház

Idén is a gyerekeké egy napra az Országház

2015. december 19., szombat
Idén is a gyerekeké egy napra az Országház

Idén is a gyerekek vették át egy napra az Országház irányítását, így szombaton egész nap a játéké, a kakaóé és a vidámságé ott a főszerep.

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos országházi gyermekkarácsonyán idén is több mint nyolcszáz magyarországi és határon túli hátrányos helyzetű általános iskolás gyermek vehet részt.

Kövér László

házelnök a gyerekeknek azt mondta: "Ez nemcsak az ország, hanem az egész nemzet háza, így mindazoké, akiknek déd-, ük- és szépszülei hozzájárultak, hogy ez az épület létrejöjjön és fennmaradjon mindenki gyönyörűségére". Ezután arra biztatta a gyerekeket, hogy vegyék birtokba a házat, érezzék jól magukat, az itt kapott élményeket pedig vigyék haza magukkal, és osszák meg szeretteikkel is. Kövér László ezután átadta az Országház kulcsait a gyerek házelnöknek, aki elsőként azt adta utasításba, hogy "legyen mulatság, szórakozás, kaja pia, és kezdődjék a tánc". Ezek után a gyerekek a parlament főlépcsőjén hol ülve, hol felugrálva nézték végig az Operettszínház két művésze,

Peller Károly

és

Kékkovács Mara

gyerekdalokból és ismert mesék dallamaiból összeállított műsorát,

Malek Andrea

karácsonyi dalait, a Fölszállott a páva szereplőinek tánc és ének bemutatóját, de rendezvény meghívottai láthatták először

Rófusz Ferenc

Oscar-díjas rendező Hoppi mesék című új filmjének első kockáit is. Az óvodás korú gyerekeknek szóló történetek középpontjában a hoppik állnak, akik arról gondoskodnak, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a földön. Kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és szokásaikat ismerhetik meg a gyerekek. A műsor után a diákok megismerkedhettek az Országház nevezetességeivel, játszhattak a Csodák Palotája helyszínre kitelepült játékaival, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, de neves sportolókkal, művészekkel és zenészekkel is találkozhattak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.