Kultúra

Geréb Ágnes és Papadimitriu Athina hajléktalan női sorstörténetet tolmácsol

Geréb Ágnes és Papadimitriu Athina hajléktalan női sorstörténetet tolmácsol

2015. december 11., péntek
Geréb Ágnes és Papadimitriu Athina hajléktalan női sorstörténetet tolmácsol

Kedden indul a REÖK új felolvasószínházi sorozata, melynek közreműködői az apás szülés, majd az otthonszülés hazai úttörője és a népszerű színművésznő lesznek. A sorozat első részében egy szegedi hajléktalan nő szomorú élettörténetét ismerhetjük meg, akinek már hat éve az erdő ad otthont.

A Városszél című, várostörténeti színházi sorozat után újabb kivételes kezdeményezés indul a REÖK-ben. December 15-én, kedden 19 órakor láthatják a nézők az Erdőszélen c. sorozat első részét, mely egy hajléktalan szegedi nő történetét meséli el, akit segíteni is kíván a REÖK a program bevételével.

Herczeg Tamás

, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK igazgatója hangsúlyozta, független színházi társulatokkal eddig is szívesen működött együtt a REÖK, most pedig külön öröm, hogy házon belül indul el egy jelentős kezdeményezés. Az ünnepek előtt különösen szívszorító lesz ezzel a megható történettel találkozni, melynek tolmácsolását két jól ismert, karakteres szereplőre bízta az ötletgazda és rendező,

Réczei Tamás

. A szegedi születésű és fiatal korában a városban amatőr színpadokon is szereplő

Geréb Ágnes

illetve a manapság is rendkívül népszerű színművésznő,

Papadimitriu Athina

közösen tolmácsolják majd a felolvasószínházi anyag segítségével a szinte felfoghatatlan, mégis igaz életállomásokat. A hajléktalan nő évekig élt anyaotthonban, és bár lakhatna édesanyjánál és gyermekeinél, immár hat éve a városszéli erdő nyújt neki otthont. Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, független bába szerepeltetésének szomorú apropója is van – bár a felolvasóest ötletének megszületésekor nem lehetett tudni, hogy ő vállalja ezt a feladatot –, hiszen egy szerencsétlenül sikerült, szülés utáni kórházi beavatkozás miatt ki kellett venni a nő méhét. A most kezdődő sorozatnak több állomása is lesz, melyek mindegyike Szegedhez köthető közéleti személyiségek és ismert színművészek segítségével mutat be elképesztő sorsokat. Az Erdőszélen programra szóló belépő 600 forintba kerül, Délmagyarország-előfizetőknek és SZTE-hallgatóknak a jegy 500 forint. http://www.youtube.com/watch?v=upYNbUQyn6c

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.