Kultúra

F. Lajkó Orsolya régész kapta 2015-ben a Tömörkény-díjat

F. Lajkó Orsolya régész kapta 2015-ben a Tömörkény-díjat

2015. december 18., péntek
F. Lajkó Orsolya régész kapta 2015-ben a Tömörkény-díjat
f_lajko_orsolya

F. Lajkó Orsolya régész kapta az idei Tömörkény-díjat. A Móra Ferenc Múzeum munkatársának pénteken adta át a kitüntetést Fogas Ottó múzeumigazgató a Kultúrpalotában.

Átadták a 2015-ös Tömörkény-díjat Szegeden: az idei díjazott

F. Lajkó Orsolya

régész, etnográfus, történész, a Móra Ferenc Múzeum munkatársa lett. A kitüntetést a Kultúrpalota dísztermében

Fogas Ottó

múzeumigazgató adta át. F. Lajkó Orsolya 2000-ben szerzett régészettörténet-etnográfia szakos diplomát az SZTE-n. 2005-ben végezte el az ELTE Történettudományi Doktori Iskoláját, majd 2008-ban szerzett doktori címet az ELTE BTK-n. 2001-2003 között a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal munkatársa volt, 2003-tól a Móra Ferenc Múzeum régésze, régészeti adattárosa, régészeti témájú kiállítások kurátora. Kutatási területei: a Kárpát-medence középkora és kora újkora, a 14-17. századi kerámiaművesség kutatása, a régészeti, történeti és néprajzi források együttes alkalmazásának lehetőségei, városi régészeti feltárások. 2015-ben megjelent „Cserepén ismerem, minemű fazék volt” című könyve, melyben régészeti leleteket vizsgál néprajzi szempontból, így engedve betekintést a 17-18. századi mindennapokba. Szintén idén vett részt a Móra Ferenc Múzeum új látványtárának létrehozásában: társkurátorként a „Minden, ami arany” című látványtár régészeti részének szakmai irányítója volt.

A Móra-múzeum régésze, F. Lajkó Orsolya vehette át az idei Tömörkény-díjat! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=597358

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.