/

Célszerű időben beszerezni az ünnepek alatt szükséges gyógyszereket

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) arra figyelmeztet, hogy mindenki időben gondoskodjon az ünnepek alatt szükséges gyógyszerek beszerzéséről.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a karácsonyi ünnepek idején négy egybefüggő munkaszüneti nap követi egymást. Ebben az időszakban az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rend szerint működnek. December 24-én, csütörtökön a patikák rövidített szombati munkarend szerint tartanak nyitva. December 25-én és 26-án az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el. December 27-én pedig a vasárnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti rend lép érvénybe.

Hozzátették, hogy a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitvatartási rendet, az elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot adó közforgalmú patika nevét, címét, telefonszámát, továbbá az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni, ITT, illetve ITT – olvasható a közleményben.

Default thumbnail
Előző sztori

Tizennégy százalékkal csökkent az Iszlám Állam által uralt területek mérete idén

Default thumbnail
Következő sztori

Újra fogadják a forgalmat a román hatóságok Csanádpalotán

Legutóbbi hasonló cikkek