Közélet

Célszerű időben beszerezni az ünnepek alatt szükséges gyógyszereket

Célszerű időben beszerezni az ünnepek alatt szükséges gyógyszereket

2015. december 22., kedd
Célszerű időben beszerezni az ünnepek alatt szükséges gyógyszereket

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) arra figyelmeztet, hogy mindenki időben gondoskodjon az ünnepek alatt szükséges gyógyszerek beszerzéséről.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a karácsonyi ünnepek idején négy egybefüggő munkaszüneti nap követi egymást. Ebben az időszakban az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rend szerint működnek. December 24-én, csütörtökön a patikák rövidített szombati munkarend szerint tartanak nyitva. December 25-én és 26-án az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el. December 27-én pedig a vasárnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti rend lép érvénybe. Hozzátették, hogy a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitvatartási rendet, az elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot adó közforgalmú patika nevét, címét, telefonszámát, továbbá az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni,

ITT

, illetve

ITT - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.