Közélet

Amerikai ajándékokat kaptak a sándorfalvi gyerekek + FOTÓK, VIDEÓ

Amerikai ajándékokat kaptak a sándorfalvi gyerekek + FOTÓK, VIDEÓ

2015. december 15., kedd
Amerikai ajándékokat kaptak a sándorfalvi gyerekek + FOTÓK, VIDEÓ
toledoi_ajandekok_sandorfalva64_gs

Csongrád megye testvérmegyéjében, az USA-beli Lucas megyében él az a magyarokból és amerikaiakból álló közösség, akik minden évben karácsony előtt kiválasztanak egy megyei települést vagy intézményt, hogy ajándékot küldjenek a gyerekeknek. A Toledo-Szeged Bizottság választása az idei évben Sándorfalvára esett.

A Toledo-Szeged Bizottság nagyvonalú felajánlását karácsonyi ünnepség keretében osztotta szét Sándorfalva Önkormányzata és a Csongrád Megyei Önkormányzat. Toledo városa már több mint 25 éve ápolja baráti kapcsolatát Szegeddel, Lucas megye és Csongrád megye kapcsolata is közel 20 éves múltra tekint vissza. Ajándékaik elsősorban a hátrányos helyzetű, családjuktól elszakított gyermekekhez érkeznek, ezúttal azonban olyan sándorfalvi fiatalok kapták a jól megtermett ajándékdobozt, akiknek szülei a településen közmunkaprogramban dolgoznak.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna

, Sándorfalva polgármestere a közel egyórás karácsonyi műsor előtt köszönetet mondott a toledoi közösségnek, amiért egész évben figyelnek a Csongrád megyei gyermekekre, majd megajándékozta

Kakas Bélát

, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökét egy Sándorfalva feliratú pólóval. A polgármester annyit fűzött a pólóhoz, szeretné, ha ez a kis meglepetés szimbolizálná a megyei önkormányzat elnökének elkötelezettségét a település iránt.

toledoi_ajandekok_sandorfalva14_gs

Azért vagyunk a világban, hogy otthon legyünk benne - köszöntötte

Tamási Áron

gondolataival a karácsonyi ünnepségen megjelent gyermekeket és szüleiket Kakas Béla, aki polgármesterként nyolc évig dolgozott Sándorfalva épülésén, szépülésén. A gyerekeket emlékeztette, több ezer kilométerre Magyarországtól van egy állam az Egyesült Államokban, Ohio, ahol nosztalgikus hangulatban, otthonukként gondolnak vissza Csongrád megye vidékeire. A testvérmegye minden évben kiemelt figyelmet fordít a térség fiataljaira, s mivel ebben az évben Sándorfalvára esett a választásuk, a helyi gyerekeket arra buzdította, egy rajzzal hálálják meg a messziről jött ajándékokat, kedvességet. Az alkotásokat a sándorfalvi iskolában gyűjtik össze a pedagógusok, s az önkormányzat segítségével juttatják el a felajánlókhoz. http://www.youtube.com/watch?v=FCDo8XPw4dA A köszöntőket követően, de még az ajándékosztás előtt a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, a Zengő Madár Citeraegyüttes, valamint a helyi Budai Sándor Citerazenekar műsora szórakoztatta a közönséget. A hétfői karácsonyi ünnepségen a gyerekek Kakas Bélától vehették át az ajándékokat, a Toledo-Szeged Bizottság emléklapját pedig Gajdosné Pataki Zsuzsanna adta át nekik.

A Toledo-Szeged Bizottság nagyvonalú felajánlását karácsonyi ünnepség keretében osztotta szét Sándorfalva Önkormányzata és a Csongrád Megyei Önkormányzat - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=596527

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.