Egyház

Advent a Gál Ferenc Főiskolán

Advent a Gál Ferenc Főiskolán

2015. december 23., szerda
Advent a Gál Ferenc Főiskolán

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola szegedi és szarvasi karain az oktatói-hallgatói közösségek körében gyújtották meg az adventi gyertyákat.

hess_istvan

A szegedi karokon a tavalyi advent első vasárnapján megkezdett Megszentelt élet évének utolsó szakaszához kötődtek tematikusan az idei adventi időszak közösségi eseményei, egyúttal azt összekötötték az adventi várakozás időszakában a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság szentévének a szeplőtelen fogantatás ünnepén történt megnyitásával. Ennek jegyében a szegeden működő szerzetesrendeket, a megszentelt életet élő közösségek tagjait kérték fel a Főiskolán az első három gyertya meggyújtására és konferenciabeszédek tartására. Az első adventi gyertyát

Hess István SJ

jezsuita atya gyújtotta meg, majd konferenciabeszédet tartott "Krisztus irgalmas katonái a Jezsuita Rend irgalmas lelkisége" címmel. A második adventi gyertyát

Ulrik M. Mónika SSND

, a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi közösségének tagja gyújtotta meg. Ezt követően tartotta meg konferenciabeszédét „Az Irgalmas Krisztus a gyermekek között” címmel.

ulrik_m_monika

A harmadik adventi gyertya meggyújtására

Zatykó László OFM

szegedi ferences atyát kérték fel, akinek ezt követő konferenciabeszéde „Merő Irgalomból” címmel hangzott el.

zlatyko_laszlo

A negyedik gyertyát

Kiss-Rigó László

püspök gyújtotta meg, az advent és a karácsony, a megnyitott Irgalmasság szentéve üzeneteit adva át.

kiss-rigo

A gyertyagyújtás a szegedi karok oktatói és munkatársai évzáró közösségi együttlétével folytatódott.

gff_karacsony

A szarvasi Pedagógiai Karon az óvodapedagógus és tanító szakos hallgatókat összefogó Lelkes Klub szervezte meg

Jancsó Brigitta

irányításával az adventi gyertyák gyújtását az oktatási épületben. A felolvasások mellett a hallgatók – tanáraik felkészítésével – ének- és zeneszámokat is előadtak, az oktatók és munkatársak közül verset is olvastak fel.

gff_karacsony01

A negyedik adventi gyertyát a szarvasi Szent Klára plébániatemplomban megrendezett karácsonyi iskolamisén a Gyakorlóintézmény diákjaival és tanáraival együtt gyújthatták meg.

gff_karacsony02

A Pedagógiai Kar az idén is megtartotta hagyományos adventi hangversenyét a teljesen megtöltött nagyteremben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.