Advent a Gál Ferenc Főiskolán

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola szegedi és szarvasi karain az oktatói-hallgatói közösségek körében gyújtották meg az adventi gyertyákat.

hess_istvanA szegedi karokon a tavalyi advent első vasárnapján megkezdett Megszentelt élet évének utolsó szakaszához kötődtek tematikusan az idei adventi időszak közösségi eseményei, egyúttal azt összekötötték az adventi várakozás időszakában a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság szentévének a szeplőtelen fogantatás ünnepén történt megnyitásával. Ennek jegyében a szegeden működő szerzetesrendeket, a megszentelt életet élő közösségek tagjait kérték fel a Főiskolán az első három gyertya meggyújtására és konferenciabeszédek tartására.

Az első adventi gyertyát Hess István SJ jezsuita atya gyújtotta meg, majd konferenciabeszédet tartott “Krisztus irgalmas katonái a Jezsuita Rend irgalmas lelkisége” címmel.

A második adventi gyertyát Ulrik M. Mónika SSND, a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi közösségének tagja gyújtotta meg. Ezt követően tartotta meg konferenciabeszédét „Az Irgalmas Krisztus a gyermekek között” címmel.

ulrik_m_monika

A harmadik adventi gyertya meggyújtására Zatykó László OFM szegedi ferences atyát kérték fel, akinek ezt követő konferenciabeszéde „Merő Irgalomból” címmel hangzott el.

zlatyko_laszlo

A negyedik gyertyát Kiss-Rigó László püspök gyújtotta meg, az advent és a karácsony, a megnyitott Irgalmasság szentéve üzeneteit adva át.

kiss-rigo

A gyertyagyújtás a szegedi karok oktatói és munkatársai évzáró közösségi együttlétével folytatódott.

gff_karacsony

A szarvasi Pedagógiai Karon az óvodapedagógus és tanító szakos hallgatókat összefogó Lelkes Klub szervezte meg Jancsó Brigitta irányításával az adventi gyertyák gyújtását az oktatási épületben. A felolvasások mellett a hallgatók – tanáraik felkészítésével – ének- és zeneszámokat is előadtak, az oktatók és munkatársak közül verset is olvastak fel.

gff_karacsony01

A negyedik adventi gyertyát a szarvasi Szent Klára plébániatemplomban megrendezett karácsonyi iskolamisén a Gyakorlóintézmény diákjaival és tanáraival együtt gyújthatták meg.

gff_karacsony02

A Pedagógiai Kar az idén is megtartotta hagyományos adventi hangversenyét a teljesen megtöltött nagyteremben.

Előző sztori

Katonáknak adtak át elismeréseket Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

Jövőre kezdik meg a Belgrád-Budapest vasútvonal szerbiai szakaszának felújítását