A múlt héten 23 illegális bevándorló bíróság elé állítását kezdeményezte a Csongrád Megyei Főügyészség

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az elmúlt héten 23 illegális bevándorló bűnösségének gyorsított eljárás keretében történő elbírálását indítványozta határzár tiltott átlépésének bűntette miatt a Szegedi Járásbíróságnál.

A vádirat szerint az elkövetők közül tizennyolcan a más által korábban már megrongált kerítésen kialakított résen keresztül léptek be illegálisan Szerbia irányából Magyarország területére, míg a többiek saját maguk másztak át a kerítés alatt. Az elkövetők közül tizenhárom koszovói, négy koszovói-albán kettős állampolgár, kettő albán, kettő török, egy-egy szír és montenegrói állampolgárnak vallotta magát. A vádlottak közül kilencen Röszkénél, nyolcan Mórahalomnál míg további hat személy a szerb-magyar határszakaszon, ismeretlen helyen lépett be az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területre. A vádlottak a bűncselekmény elkövetését minden esetben beismerték, mindegyik elkövető őrizetben várta a bíróság határozatának meghozatalát. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság döntött.

A Szegedi Járási Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta mintegy 730 elkövetővel szemben nyújtott be gyorsított eljárás lefolytatására irányuló indítványt határzár tiltott átlépésének bűntette miatt a Szegedi Járásbíróság előtt.

Default thumbnail
Előző sztori

Ferenc pápa azt üzeni, a gyűlölet nem hivatkozhat Istenre

Default thumbnail
Következő sztori

Változik a NAV ügyfélfogadás rendje

Legutóbbi hasonló cikkek