Volner János: a bűnözéssel szembeni küzdelem a kiváltó okok megszüntetésével kezdődik

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bűnözéssel szembeni küzdelem a kiváltó okok megszüntetésével kezdődik – jelentette ki Volner János, a Jobbik alelnöke Mendén, ahol egy közelmúltban meggyilkolt idős házaspárra emlékeztek a párt szervezésében szombat este.

Volner János úgy fogalmazott: meg kell szüntetni, hogy emberek dologtalanságban, a munka hiányát szüleiken látva úgy szocializálódjanak: meg lehet élni a társadalom erőforrásaira rátelepedve, ügyeskedve, kisebb vagy nagyobb bűncselekményeket elkövetve. Hangsúlyozta: ha pártja 2018-ban kormányra kerül, megszüntetik azokat a törvényi lehetőségeket, amelyek következtében jelenleg “egyes körökben a nyomor és bűnözés bővített újratermelése” folyik. Mint mondta, megszüntetik, hogy a bűnöző családoknál maradhat a gyermek, mert ott a társadalom értékrendjét sértő, bűnöző szülő mintáját látja. Fontosnak nevezte, hogy a munka és az értékteremtés világába vezessenek minden olyan embert, aki – bár munkaképes lenne – alapvetően a társadalom segélypénzeiből akar élni. Azt mondta, a hasonló kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság esetében a tettesek jellemzően már voltak korábban büntetve, ezért álláspontja szerint a társadalomnak jogos önvédelmi reflexe az ilyen bűnözők hosszú ideig történő elzárása. Megjegyezte: a “három csapás” törvényt úgy kell megvalósítani, hogy ne csak a bűnözők 3-4 százalékára terjedjen ki.

A megemlékezésen, amelyet az áldozatok lakhelyének közelében tartottak, mintegy kéttucatnyian vettek részt. Október 16-án holtan találtak egy idős házaspárt a Mendéhez tartozó Pusztaszentistván egyik családi házában, a rendőrség megállapítása szerint a pár gyilkosság áldozata lett. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást, a rendőrség csütörtökön 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Előző sztori

Női vízilabda: tízzel nyerte a Szentes a megyei presztízsmeccset

Következő sztori

Újabb örökös tagokat köszöntöttek a Magyar Állami Operaházban