Közélet

Volner János: a bűnözéssel szembeni küzdelem a kiváltó okok megszüntetésével kezdődik

Volner János: a bűnözéssel szembeni küzdelem a kiváltó okok megszüntetésével kezdődik

2015. november 7., szombat
Volner János: a bűnözéssel szembeni küzdelem a kiváltó okok megszüntetésével kezdődik

A bűnözéssel szembeni küzdelem a kiváltó okok megszüntetésével kezdődik - jelentette ki Volner János, a Jobbik alelnöke Mendén, ahol egy közelmúltban meggyilkolt idős házaspárra emlékeztek a párt szervezésében szombat este.

Volner János

úgy fogalmazott: meg kell szüntetni, hogy emberek dologtalanságban, a munka hiányát szüleiken látva úgy szocializálódjanak: meg lehet élni a társadalom erőforrásaira rátelepedve, ügyeskedve, kisebb vagy nagyobb bűncselekményeket elkövetve. Hangsúlyozta: ha pártja 2018-ban kormányra kerül, megszüntetik azokat a törvényi lehetőségeket, amelyek következtében jelenleg "egyes körökben a nyomor és bűnözés bővített újratermelése" folyik. Mint mondta, megszüntetik, hogy a bűnöző családoknál maradhat a gyermek, mert ott a társadalom értékrendjét sértő, bűnöző szülő mintáját látja. Fontosnak nevezte, hogy a munka és az értékteremtés világába vezessenek minden olyan embert, aki - bár munkaképes lenne - alapvetően a társadalom segélypénzeiből akar élni. Azt mondta, a hasonló kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság esetében a tettesek jellemzően már voltak korábban büntetve, ezért álláspontja szerint a társadalomnak jogos önvédelmi reflexe az ilyen bűnözők hosszú ideig történő elzárása. Megjegyezte: a "három csapás" törvényt úgy kell megvalósítani, hogy ne csak a bűnözők 3-4 százalékára terjedjen ki. A megemlékezésen, amelyet az áldozatok lakhelyének közelében tartottak, mintegy kéttucatnyian vettek részt. Október 16-án holtan találtak egy idős házaspárt a Mendéhez tartozó Pusztaszentistván egyik családi házában, a rendőrség megállapítása szerint a pár gyilkosság áldozata lett. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást, a rendőrség csütörtökön 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.