Vízilabda: első idegenbeli bajnoki sikerét aratta a Szeged Miskolcon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag_szeged_szolnok_mj _DSC0290

Öt góllal verte a Szeged Diapolo az újonc Miskolcot, ezzel Varga Péter legénysége először nyert idegenben a bajnoki szezon során.

Az első negyed Marco Petkovic és Manhercz Krisztián gólpárbaját hozta, amit a vendégek üdvöskéje nyert 3-2-re, kialakítva ezáltal a játékrész eredményét. A második felvonást zsinórban három szegedi gól nyitotta, mégsem tudták leszakítani magukról ellenfelüket Varga Péter tanítványai, mivel Jakab Dániel és Tóth Máté jóvoltából kettőre zárkózott a borsodi alakulat. (4-6) Fordulás után Manhercz Krisztián már a negyedik találatát szerezte a meccsen, majd Aljosa Kunac használt ki egy emberelőnyt, s mivel válasz egyik gólra sem érkezett miskolci részről, a Szeged előnyös helyzetből várhatta az utolsó nyolc percet. (4-8) Bár a hazaiak mindent megtettek, hogy megszorítsák riválisukat, a Tisza-parti gárda azonban ezt az etapot is megnyerte, egyúttal a győzelmet is behúzta.

Kiss Csabáék hetedik összecsapásukon a negyedik sikerüket aratták az OB I-ben. A gárda legközelebb november 11-én, szerdán ugrik medencébe: az Euro Kupa negyeddöntős párharcának odavágóján a német Hannover látogat az újszegedi sportuszodába.

Férfi vízilabda OB I A csoport, 7. forduló:

PannErgy Miskolci Vízilabda Club – Szeged Diapolo 7-12 (2-3, 2-3, 0-2, 3-4)
Miskolc, Kemény Dénes Uszoda. Vezette: Marjay Zsolt, Mucskai Péter.
MVLC: Valics – Tóth 2, Hornyák, Kovács, Jakab 2/1, Milicic, Petkovic 2. Csere: Kerschbaum, Hegedűs, Somali, Ronen, Njegovan, Takács 1. Vezetőedző: Sike József.
Szeged: Meixner – Sedlmayer 2, Kiss, Seman 1, Varga II 2, Manhercz K. 4/2, Kunac 1. Csere: Sánta, Pellei 1, Palotás, Manhercz Á. 1, Jmnaishvili, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 7/1, ill. 9/3.
Ötméteres: 1/1, ill. 2/2.
Kipontozódott: Tóth (28′).

Miskolci diadallal hangolt a Szeged Diapolo a Hannoverre – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=587014

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 7.

Default thumbnail
Előző sztori

Szegeden mutatják be Király László és Polner Zoltán Katyn requiemjét

Default thumbnail
Következő sztori

Bakondi: kizárólag Románia felől érkeztek határsértők

Legutóbbi hasonló cikkek