Közélet

Ünnepi fényruhát ölt Szeged, november 27-én gyúlnak fel a karácsonyi fények + FOTÓK

Ünnepi fényruhát ölt Szeged, november 27-én gyúlnak fel a karácsonyi fények + FOTÓK

2015. november 13., péntek
Ünnepi fényruhát ölt Szeged, november 27-én gyúlnak fel a karácsonyi fények + FOTÓK
diszvilagitas03kf

Már javában zajlik a karácsonyi díszkivilágítás felszerelése Szegeden, Advent első hétvégéjén, november 27-én pedig már teljes fénypompába borul a város. A népszerű fényszarvas ismét a Dugonics téren pompázik majd, és új ünnepi dekorációs elemekkel is találkozhatunk Szeged több pontján.

A díszvilágítási elemek érintésvédelmi átvizsgálása kora ősszel befejeződött és már javában zajlik a felszerelés, éjjelente. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója,

Makrai László

arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy Advent első vasárnapját megelőző péntekig megtörténik az üzempróba, majd a beüzemelés. Új díszeket is megcsodálhatunk esténként, melyek a megszokott dekorációs helyeket ékesítik, így például a Tisza Lajos körúton az eddigit kiegészítve, a fasorra 340 darabos, 3 színű, arany, ezüst, vörös díszítőkompozíciót szerelnek fel. A városháza homlokzatát új fényfüggönyök ékesítik majd, a Belvárosi hídon az ívek közti haránt áthidaló sort is fel fogják díszíteni, a Dugonics téren pedig egyedi, fákra szerelt díszek lesznek. Makrai Lászlótól megtudtuk, a korszerű LED-es díszeket nem kell 1-2 évenként javítgatnia a társaságnak, mint a régieket. A városházán a meglévő 5 éves dekorációt cserélik, oda az új dekoráció felújítás céllal kerül fel, míg a másik 3 említett helyszínen bővítés történik. „A fényszarvas a megszokott helyszínen, a Dugonics téri szökőkút közepén lesz felállítva. Biztonsági elemekkel is kiegészítjük, mert tavaly felmásztak rá és közben megrongálták. Ez évben a Kárász utcáról teljes alakban látható lesz, mert nem fogják eltakarni a vásár faházai, tekintve, hogy azok a Dóm térre kerülnek át” – részletezte a cégvezető. Hozzátette, Advent első hétvégéjén már teljes fénypompába borul Szeged, november 27-én kapcsolják fel az ünnepi díszkivilágítást, ami alap esetben vízkeresztig üzemel, de közkívánatra előfordult már, hogy hosszabbítottak. Az, hogy Szeged ünnepi fénypompában tündököljön, bizony nincs ingyen, az üzemeltetés költsége csak a villanyszámla tekintetében mintegy 1,5 millió forintba kerül átlagosan, a működtetés, illetve a teljes le- és felszerelés is több milliót tesz ki.

Már elkezdte felölteni téli díszruháját Szeged - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=588454

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.