Gazdaság

Újabb 13 ezer sikeres pályázat mosógépcserére

Újabb 13 ezer sikeres pályázat mosógépcserére

2015. november 4., szerda
Újabb 13 ezer sikeres pályázat mosógépcserére

Újabb 13 ezer pályázó részére kezdődött meg az elmúlt napokban a kedvezményes mosógépcseréhez szükséges támogatói okiratok kézbesítése - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-t.

A pályázók a dokumentum megküldéséről e-mailben kapnak értesítést. A vásárlásra a támogatói okirat kézhezvételétől számítva 60 nap áll rendelkezésükre - hívja fel a figyelmet az NFM. A kedvezményes mosógépcsere akciót júliusban indította el az NFM az Otthon Melege Program keretében. A pályázaton magánszemélyek jelentkezhettek vissza nem térítendő támogatásra, amelyet energiatakarékos mosógépek vásárlásához kaphatnak. A nagy érdeklődés miatt a minisztérium az eredetileg tervezett 500 millió forintos keretet 2 milliárd forintra emelte. A szaktárca közlése szerint hamarosan befejeződik a kedvezményes mosógépcserére benyújtott 44 ezer pályázat feldolgozása, a mostaniakkal együtt már több mint 23 ezer bírálata zárult le. A pályázók folyamatosan kapják kézhez elektronikus formában, a pályázati portálon keresztül az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okirataikat, amelyeket nem szükséges kinyomtatni, elegendő a pályázati azonosító és a pályázatban megadott személyazonosításhoz szükséges adatok birtokában valamelyik regisztrált kereskedőhöz elmenni. A közel 15 milliárd forint keretösszegű Otthon Melege Programnak köszönhetően több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javul és jelentős mértékben csökkennek a családok rezsiterhei. A nyertes háztartások éves szinten akár 12 ezer forintot is megspórolhatnak a víz- és az áramszámlán a mosógépcserével - ismerteti közleményében a szaktárca. Az újabb sikeres pályázók listája november 5-től elérhető lesz a

pályázati portálon

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.