Közélet

Tíz éve forog a kerék - ünnepel a Rotary Club Szeged-Tisza

Tíz éve forog a kerék - ünnepel a Rotary Club Szeged-Tisza

2015. november 4., szerda
Tíz éve forog a kerék - ünnepel a Rotary Club Szeged-Tisza

A Rotary Club Szeged-Tisza idén ünnepli alapításának tizedik évfordulóját, ennek alkalmából november 7-én, szombaton nagyszabású Charter ünnepségen emlékeznek meg a klub tízéves történetéről. Az ünnepséget a városháza dísztermében tartják 16.30-kor, majd 18.30-kor kezdődik a díszvacsora a Móra Ferenc Múzeum nagytermében - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t Nagy Gábor Dániel soros elnök.

A Rotary Club Szeged-Tisza tízéves tevékenységében kiemelt szerep jut a rászoruló tehetséges fiatalok, illetve a hátrányos helyzetű térségekben élők támogatásának. A szegedi klub adományai célt értek számos hazai és – a társklubokkal való együttműködések során – nemzetközi projekt keretében is. A jubileumi eseményt

Balogh Sándor

nyitja professzor meg, aki komoly szerepet vállalt a szegedi Rotary mozgalom újjáélesztésében.

Nagy Gábor Dániel

soros elnök köszöntőjét követően a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola énekkarának előadását hallgathatják meg a résztvevők. Az eseményen átadják a klub által alapított „A Tisztelet Díja” közéleti elismerést is, melyet egy fontos, köztiszteletben álló szegedi polgár kap meg. Az új tagok köszöntése után a klub történetét foglalja össze egy előadást, majd bemutatják a jubileumi kötetet, mely a klubtagokkal készült életútinterjúkat tartalmazza. A kiadványban a tagok gondolatait olvashatják el az érdeklődők a Rotary Club Szeged-Tisza jelenlegi és jövőbeni szerepével és tevékenységével kapcsolatban, illetve abba is betekintést nyerhetnek, hogy hogyan kerültek kapcsolatba a klubbal, és mit jelent számukra rotarystának lenni. A Rotary Club Szeged-Tisza díszvacsoráját látványos tűzijátékkal indítják. A rendezvény fényét olyan művészek emelik, mint

Temesi Mária, Andrejcsik István

és

Koczka Ferenc

. Az est háziasszonya

Radnóti-Márton Beatrix.

A svédasztalos vacsorát követően a Docpiano Band szórakoztatja a közönséget. A rendezvény bevételét a klub jótékonysági céljaira fordítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.