Közélet

Száznegyvenen kaptak mesterlevelet Szegeden

Száznegyvenen kaptak mesterlevelet Szegeden

2015. november 19., csütörtök
Száznegyvenen kaptak mesterlevelet Szegeden
DSC_0273

Összesen 140 nemrégiben levizsgázott mester vehette át mesterlevelét ünnepélyes keretek között szerda este a Hunguest Hotel Forrásban Szegeden. A tavaszi képzést is figyelembe véve idén több mint 250 jelentkező volt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mesterképzésekre.

A már szakmával és legalább 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkező jelölteknek mind gyakorlati, mind elméleti vizsgákon kellett bizonyítaniuk tudásukat. Közülük százan a ,,TÁMOP- 2.3.4.B-13/1-2013-0001 Dolgozva tanulj! Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben” című kiemelt projektben kezdték meg támogatással tanulmányaikat, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásában megvalósuló projektben mintegy 130 jelentkező, szintén támogatással tanulhatott. (A támogatási szerződés száma: NFA-KA-NGM -1/2014/ TK/06.). Az őszi vizsgaidőszakot követően a mesterjelöltek villanyszerelő, gázfogyasztó-berendezés és csőhálózat-szerelő, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, kőműves, festő, díszítő, mázoló és tapétázó, járműfényező, szakács, cukrász, bútorasztalos, női szabó, férfiszabó, autóelektronikai műszerész, autószerelő, hegesztő, kereskedő és fodrász szakmákban szereztek mesterlevelet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.