Röplabda: az U14-esek is a felsőházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szrse_u14

Az Országos Gyermek Bajnokság második, hazai rendezésű fordulójában sikerült kiharcolnia a felsőházi folytatást az SZRSE U14-es csapata.

A vasárnapi fordulón dőlt el, hogy a Békéscsaba mellett melyik csapat juthat a felsőházba. A szegedi lányoknak az Eger és a Szolnok csapatát 3:0 arányban kellett legyőzni ahhoz, hogy a forduló végén a pontaránynak köszönhetően a legjobbak között folytassák. – írja a csapat hivatalos honlapja.
Az első fordulót követően a szegediek biztosak lehettek benne, hogy Tátrai Sándor csapata nem esélytelenül kezdi meg a hétvégi fordulót.

Az első mérkőzésen a Békéscsaba ellen papírforma eredmény született, de a harmadik játékrészben közel álltunk a meglepetéshez. A szett közepén megszerzett vezetést sokáig tartották a lányok, de a végjátékban a csabai lányok bizonyultak jobbnak (25:23).

Az Eger elleni találkozót magabiztosan, jó pontaránnyal (75:25) nyerték meg a szegediek.

A forduló utolsó mérkőzésén, a Szolnok ellen dőlt el a biztos továbbjutás. A szegedi lányok nem akarták a szerencsére bízni a végelszámolást, ezért igyekeztek minél kevesebb pontot veszíteni. A Szegedi RSE játékosai végig koncentrálva, a mérkőzés fontosságát végig szem előtt tartva, magabiztos játékkal, jó pontaránnyal 3:0 arányban legyőzték a Szolnok csapatát.

A két forduló eredményeit összesítve a Szegedi RSE OGYB csapata is a felsőházban folytathatja a bajnokságot.

Eredmények

Békéscsaba-SZRSE 3-0
Szolnok-Eger 3-0
Békéscsaba-Szolnok 3-0
Szeged-Eger 3-0
Eger-Békéscsaba 0-3
Szolnok-Szeged 0-3

A torna végeredménye:

1. Békéscsaba 12 pont
2. Szeged 9 pont (pontarány: 1.146)
3. Szolnok 9 pont (pontarány: 0.863)
4. Eger 0 pont

Előző sztori

Hátország: őszi bajnok a SZEOL SC U15-ös gárdája

Következő sztori

Kosárlabda: minden élvonalbeli klub képviselteti magát az All Star Gálán