Ötven mázsa lisztet kaptak az ÁGOTA gyermekei + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

magyarok_kenyere03_gs

A Magyarok Kenyere Program keretében adományozták a gazdák az állami gondozott és veszélyeztetett gyermekek számára a lisztet.

Korábban megírtuk, idén is csatlakoztak a Csongrád megyei gazdák a Magyarok Kenyere Programhoz, amelynek keretében a Kárpát-medence rászorulói számára ajánlanak fel búzaadományt az ország egész területéről.

„Nem ez az első olyan alkalom, amikor az ÁGOTA és az általa támogatott gyermekek segítséget kapnak” – mondta Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója, az ÁGOTA Alapítvány alapítója. Hangsúlyozta, a szárazélelmiszer kategóriában nélkülözhetetlen a most kapott segítség. Köszöni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének szemléletmódját, támogatását. Az adományból a megye több településére is jut majd, az intézményi és nevelőszülői hálózat részére adják át, többek között a migránsok által magukra hagyott, vagy kísérő nélkül érkezett gyermekek is kapnak belőle, akiket Balog Zoltán miniszter kérésére Hódmezővásárhelyen helyeztek el.

„Korábban a MAGOSZ, illetve most a kamara is szívesen állt a Magyarok Kenyere Program adományozási céljai mellé” – vette át a szót Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke. Először 2011-ben gyűjtöttek, akkor a dévai árvákhoz és Kárpátaljára került az adomány. Idén 440 tonna búzát ajánlottak fel a gazdák, ennek kétharmadát hazánkban adományozzák, adományozták el.

„Nem véletlenül az ÁGOTA-t választottuk, mert azt tapasztaltuk, itt valóban foglalkoznak a gyermekekkel” – vélekedett Kispál Ferenc. Kiemelte, a Csongrád megyei gazdák önzetlenül adományoztak, csak annyit kérdeztek, hogy mennyit adjanak. A lisztet a makói malomban őrölték, az eddig kisütött kenyerek Szegeden készültek. Azt ígérte, a következő években is szeretnék támogatni az ÁGOTA pártfogoltjait és a rászorulókat.

A rendezvény végén Kispál Ferenc oklevelet adott át Kothencz Jánosnak és Acsay Lajosnak, a gyűjtésben nagy szerepet játszó Vitaricum Kft. tulajdonosának.

no images were found

A Magyarok Kenyere Program keretében adományozták a gazdák az állami gondozott és veszélyeztetett gyermekek számára a lisztet – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=590219

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 19.

Default thumbnail
Előző sztori

Kutyát is mentettek a csongrádi tűzoltók

Következő sztori

Száznegyvenen kaptak mesterlevelet Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek