Sport

Labdarúgás: tíz emberrel fogott pontot a Szeged 2011 B otthonában az FK Szeged + FOTÓK

Labdarúgás: tíz emberrel fogott pontot a Szeged 2011 B otthonában az FK Szeged + FOTÓK

2015. november 1., vasárnap
Labdarúgás: tíz emberrel fogott pontot a Szeged 2011 B otthonában az FK Szeged + FOTÓK
szeged_ga_2011_iII_fk_szeged28_gs

Hiába játszott majdnem egy teljes félidőt emberelőnyben a Szeged 2011 B az FK Szeged ellen, nem tudta feltörni a diszkoszvetősök védelmét, így ismét döntetlent játszott.

Két döntetlen után fogadta a Szeged 2011 B az legutóbb idegenben, Mindszenten 6-0-s vereséget szenvedő FK 1899 Szegedet a megyeegy 12. fordulójának vasárnapi, szegedi rangadóján. Nagy iramban kezdődött a meccs, a csapatok nem töltöttek időt azzal, hogy feltérképezzék a másikat: az első perctől kezdve lüktetett a játék, és mindkét csapat többször került oda a kapukhoz, majd a második remek ütemű Szőcs-kiugrás már góllal végződött, Garamvölgyi kirúgását csúsztatta meg Dóra, amit Szőcs még ha némi szerencsével is, de a kapuba juttatott, 0-1. A gól után próbált higgadtan reagálni a Szeged 2011 B, és tíz perccel később büntetőből sikerült is egalizálnia Popovics Pál együttesének: Kovács Balázs az általa kiharcolt tizenegyest váltotta gólra, így húsz percnyi játék után máris 1-1 volt az állás. A 25. perc egy a tizenegyeshez hasonló kétes szituációt hozott: a középre, magas ívben lőtt labdát Krnács csak kiütötte, Dóra pedig lecsapott erre a tizenegyespontnál, és a jobb alsóba lőtt, azonban les miatt érvénytelenítette ezt a gólt Dobai János. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, és egészen az első félidő utolsó percéig nagy lehetőség nem is alakult ki: ekkor viszont Garamvölgyi jól élt együtt a játékkal, Kovács ziccerét sikerült hárítania. A szünet után mindössze öt perc elteltével emberhátrányba került az FK: Barta reklamált egy korábbi faultot, illetve büntetőt, ezért azonban egyből pirossal kiállította őt a játékvezető. Nagy esélyt tartogatott ez a Szeged 2011 előtt, azonban Dudás Dánielék nem tudták úgy felpörgetni a játékot, hogy ez komoly problémát okozzon a diszkoszvetősöknek, akik nagyon szervezetten, nagy szívvel játszottak. Nem is volt benne igazán a levegőben, hogy újabb gól születne a meccsen, így végül maradt is a döntetlen: az FK Szeged tíz emberrel szerzett egy értékes pontot, míg a Szeged 2011 B harmadik döntetlenjével lépéshátrányba került az élen álló Algyővel szemben, köszönhetően Podonyi Norberték Szőreg elleni magabiztos sikerének. A következő fordulóban sem vár könnyű meccs a Szeged 2011 B-re, amely Mórahalomra látogat, míg az FK Szeged az Ásotthalmot fogadja a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján.

Szeged-Kiskundorozsma, 70 néző
2015. november 1., 13.30
Szeged 2011 B
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Dobai János • asszisztens: Szöllősi Ferenc, Kócsó Tibor Zsolt.
1
-
1

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 12. forduló:

Szeged 2011 B - FK 1899 Szeged 1 - 1 (1-1).

Szeged-Kiskundorozsma, 70 néző. Vezette: Dobai János (Szöllősi Ferenc, Kócsó Tibor Zsolt)

Szeged 2011:

Krnács (Hajagos - a szünetben) - Vass, Barát, Dudás, Hoffmann, Fodor, Erdős (Lajkó A., 80'), Pászka, Czirok, Kovács B., Szerencse.

Vezetőedző:

Popovics Pál.

FK 1899 Szeged:

Garamvölgyi - Heredea, Turján, Prontvai, Barta, Csuka (Zsilák, 88'), Szalai, Szőcs, Tóth A. (Lengyel, 90'), Gyurkovics (Dóra T., 68'), Dóra J.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Kovács B. (21', büntetőből) ill. Szőcs (10')

Sárga lap:

Dudás (62') ill. Turján (21'), Csuka (53'), Dóra J. (78')

Kiállítva:

Barta (50') Popovics Pál:

"Az eredményt nem lehet megmagyarázni, hisz az ellenfél tíz emberrel játszott negyven percen keresztül, viszont öt meghatározó játékosom végigjátszott a szerdai kupameccsen a Debrecen ellen, így a fáradtság jól látható volt csapatomon."

Tóth János:

"Így is tudunk játszani, ennyit számít egy mindszenti 6-0-s vereség után, hogy mindenki meg akarta mutatni, hogy igenis jó csapat vagyunk. Úgy gondolom, nem szerencsével szereztünk pontot."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+5'
Vége, az FK tíz emberrel is remekül helyt állt, és egy értékes pontot szerzett - nem mellesleg szintén értékes kettőt veszített a Szeged 2011 B.
90+1'
Négy percet tesz rá Dobai.
90'
Még egy csere az FK-nál: Tóth Attila helyére Lengyel Csaba áll be.
89'
Dóra János távolról is veszélyes, ezt most Hajagos tapasztalhatta meg, jó 30 méteres szabadrúgását tolta ki a léc alól a hazai kapus.
88'
Cserél Tóth János: Csukát Zsilák váltja a vendégeknél.
83'
Ez is érvénytelen gól, Kovács ugrott ki, és neki is szerencséje volt a visszapattanóval, és az üres kapuba gurított, de már lest jelzett az asszisztens.
81'
Hosszú idő után az első komolyabb lehetőség a Szeged 2011 előtt: a kiugró Kovácsot azonban Prontvai kiválóan szereli becsúszva.
80'
Cserél a Szeged 2011: Erdős jön le, Lajkó András érkezik a hazaiakhoz.
78'
Dóra János kap sárgát, miután az FK szöglete után támadta Hajagost túlzottan keményen.
73'
Területe továbbra sincs támadásépítésre a Szeged 2011-nek, az idő pedig az FK-val van: kérdés persze, bírják-e végig Tóth János tanítványai mentálisan és fizikálisan is ezt a játékot.
68'
Az első csere a vendégeké: Gyurkovics helyét Dóra Tamás foglalja el.
67'
Gyorsabb játékra biztatja társait Hajagos és Popovics Pál edző is: valóban, eddig nem ütközött ki a létszámkülönbség, az FK nagyon jól zárja a területeket a meginduló hazaiak előtt, akik nem tudnak élni fórjukkal.
62'
Dudásé az első hazai sárga, miután elég határozottan állítja meg Szőcsöt a saját térfelén.
61'
Három szögletet is elvégezhetett a Szeged 2011, de ebből kétszer Tóth Attila, egyszer pedig Garamvölgyi hatástalanította a saokrúgást.
59'
Dudás próbálkozik bátran, jó 30 méterről, de lapos lövése nem okozott gondot Garamvölgyinek.
53'
Csuka a megszokottnál tovább tartja a kezében a labdát a bedobásnál Dobai szerint - ezért pedig sárgát ad.
50'
Most viszont már belefúj Dobai! KIÁLLÍTÁS! Barta kap egyből pirosat reklamálásért, miután egy hátulról történő faultot kér számon a játékvezetőn, aki viszont egyből előrántja a reklamálásért a pirosat! Megfogyatkozik az FK!
48'
KÉZ! Kiabálja egy emberként az FK játékos, edző és szurkoló: Dóra a kapus mozgásával ellentétes irányba fejeli, és mintha valóban kézzel és mellel ért volna bele a hazai védő, de néma maradt Dobai sípja.
46'
A szünetben kapust cserélt a Szeged 2011, Krnács helyett Hajagos áll a hazaiak kapujában a folytatásban.
46'
Folytatódik a találkozó.
SZÜNET
45+2'
Véget ér az első félidő: bár az FK Szeged jobban kezdett, de egy büntetővel egalizálni tudott a Szeged 2011: kiegyenlített a meccs a gólváltás óta.
45'
Mit fogott Garamvölgyi! A félidő végére a legnagyobb Szeged 2011-lehetőség, Kovács a jobb oldalról kapott labdával két védőt is befűzött, és gyakorlatilag oda rúghatta volna, ahova akarja, de Garamvölgyi remekül zárta a szöget, és elakadt benne a ziccer!
39'
A jobb oldali szögletet a hosszún érkező Dudás fejelte vissza középre, Czirok öt méterről leadott lövését könnyedén fogta Garamvölgyi. A kezdeti rohamokat követően az utóbbi időben azért jóval szervezettebben játszik mindkét csapat.
34'
Jól bontották most meg az FK védelmét a hazaiak, majd Kovács kissé ütemtelen lövését ütötte szögletre Garamvölgyi.
30'
Úh, Turján mit mentett! A jobb oldali beadás után Szerencse fejelte vissza balról a labdát középre, de az érkező Kovács elől Turján az utolsó pillanatban menteni tudott, majd tisztázott is az FK védelme.
29'
Még Dóra János érvénytelenített gólját reklamálják a diszkoszvetősök a kispadon, ki is megy oda Dobai, e miatt áll egy picit a játék.
25'
Góóó... de mégsem! Szintén egy oldalról belőtt szabadrúgás után Csuka emelte vissza nagyon magas ívben a labdát a kapu elé, amit csak kiütött Krnács, erre lecsapott Dóra, és a kapuba lőtt - de már jelzett a partjelző, így les miatt érvénytelen a találat.
21'
GÓÓÓÓL! Kovács a bal alsót célozza meg, és bár érzi az irányt Garamvölgyi, de hárítani nem tudja, 1-1!
21'
Az esetet reklamálja Turján, akinek ezért felmutatja a sárgát a játékvezető.
20'
TIZENEGYES! Véleményes büntetőt kap a Szeged 2011, egy jobb oldali beadás után a hosszún érkező Kovács csap össze ellenfelével a levegőben, amiért Dobai egyből a mészpontra mutat!
16'
A gól óta kicsit "megnyugodott" a játék, amit elég sok megszakítás jellemez az utóbbi percekben.
10'
GÓÓÓÓL! Ez már bent van, Garamvölgyi kirúgását Dóra csúsztatta meg a Szeged 2011 térfelének közepén, amivel roboghatott a kapuig Szőcs, akinek szerencséje is volt, mert a kifutó Krnácsról hozzá pattant vissza a labda, majd egy igazítás után az üres kapuba passzolt, 0-1!
8'
Újabb helyzet, ez a meccs legnagyobb ziccere volt eddig Szőcs előtt, aki középen két ember között törhetett kapura egy remek indítással, de Krnács kiütötte tíz méterről leadott lövését.
6'
Jól jött ki Garamvölgyi erre a kapu elé keresztbe lőtt labdára, az érkező Kovács elől még éppen felszedte a labdát. Ezúttal már védenie is kellett Garamvölgyinek, Kovács tíz méteres próbálkozását hárítja az FK kapusa. Nagy iramban kezdődik a meccs.
3'
Máris egy hatalmas FK-lehetőség: szépen, kis területen járatta meg a labdát az FK, majd Dóra ugrott ki a jobbösszekötő helyén, és éles szögből nagy erővel a rövid felsőt vette célba, de kevéssel a kapu fölött kötött ki a lövése. A csatár azt reklamálja, hogy hozzáért még Krnács, de kirúgással folytatódhat a játék.
1'
Két Szeged kiáltás után a vendégek kezdték a meccset. A Szeged 2011 tiszta fehérben, az FK Szeged kék-fekete szerelésben játszik ma.
13:22 - Köszöntjük olvasóinkat Kiskundorozsmáról: bár süt a nap, de azért elég hűvös időben csaphatnak össze a felek. A tegnapi eredmények tükrében a Szeged 2011 B-nek nyernie kell, hiszen az Ásotthalom hozta a rangadót a Szentes ellen, miközben Popovics Pál legénysége mögötti mezőny is kezd tömörülni. Az FK-nak egy mai siker további kapaszkodót nyújthat a középmezőny elejét illetően. A mérkőzés Dobai János sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Kereken tíz pont választja el egymástól a két együttest a vasárnapi derbijük előtt: a Szeged 2011 B 24 ponttal a második, míg az FK Szeged 14 egységgel a tizedik helyen áll a forduló előtt. Popovics Pál tanítványai csak akkor folytathatják a versenyfutást az Algyővel, amennyiben begyűjtik a három pontot vasárnap délután, viszont az FK Szeged idegenben is gyűjtött már értékes skalpot, hiszen a diszkoszvetősök az első meccsükön a Mórahalmot fektették két vállra otthonuktól távol. A Szeged 2011 B mintha az utóbbi hetekben megtorpant volna, hiszen az előző két bajnokiját egyaránt döntetlenre adta, ugyanakkor az FK a mindszenti súlyos vereség (6-0) után egy városi rangadót nyert az elmúlt fordulóban a SZVSE ellen, egy esetleges újabb sikerrel pedig már a középmezőny elejét ostromolhatná Tóth János alakulata.

Tovább üldözné az élen álló Algyőt a Szeged 2011 B, ehhez viszont az FK Szegednek is lesz egy-két szava.13.30-től élőben a Szegedma.hu-n!KLIKK: http://szegedma.hu/?p=584960

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.