Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: tíz emberrel fogott pontot a Szeged 2011 B otthonában az FK Szeged + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged_ga_2011_iII_fk_szeged28_gs

Hiába játszott majdnem egy teljes félidőt emberelőnyben a Szeged 2011 B az FK Szeged ellen, nem tudta feltörni a diszkoszvetősök védelmét, így ismét döntetlent játszott.

Két döntetlen után fogadta a Szeged 2011 B az legutóbb idegenben, Mindszenten 6-0-s vereséget szenvedő FK 1899 Szegedet a megyeegy 12. fordulójának vasárnapi, szegedi rangadóján.

Nagy iramban kezdődött a meccs, a csapatok nem töltöttek időt azzal, hogy feltérképezzék a másikat: az első perctől kezdve lüktetett a játék, és mindkét csapat többször került oda a kapukhoz, majd a második remek ütemű Szőcs-kiugrás már góllal végződött, Garamvölgyi kirúgását csúsztatta meg Dóra, amit Szőcs még ha némi szerencsével is, de a kapuba juttatott, 0-1. A gól után próbált higgadtan reagálni a Szeged 2011 B, és tíz perccel később büntetőből sikerült is egalizálnia Popovics Pál együttesének: Kovács Balázs az általa kiharcolt tizenegyest váltotta gólra, így húsz percnyi játék után máris 1-1 volt az állás. A 25. perc egy a tizenegyeshez hasonló kétes szituációt hozott: a középre, magas ívben lőtt labdát Krnács csak kiütötte, Dóra pedig lecsapott erre a tizenegyespontnál, és a jobb alsóba lőtt, azonban les miatt érvénytelenítette ezt a gólt Dobai János. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, és egészen az első félidő utolsó percéig nagy lehetőség nem is alakult ki: ekkor viszont Garamvölgyi jól élt együtt a játékkal, Kovács ziccerét sikerült hárítania.

A szünet után mindössze öt perc elteltével emberhátrányba került az FK: Barta reklamált egy korábbi faultot, illetve büntetőt, ezért azonban egyből pirossal kiállította őt a játékvezető. Nagy esélyt tartogatott ez a Szeged 2011 előtt, azonban Dudás Dánielék nem tudták úgy felpörgetni a játékot, hogy ez komoly problémát okozzon a diszkoszvetősöknek, akik nagyon szervezetten, nagy szívvel játszottak. Nem is volt benne igazán a levegőben, hogy újabb gól születne a meccsen, így végül maradt is a döntetlen: az FK Szeged tíz emberrel szerzett egy értékes pontot, míg a Szeged 2011 B harmadik döntetlenjével lépéshátrányba került az élen álló Algyővel szemben, köszönhetően Podonyi Norberték Szőreg elleni magabiztos sikerének.

A következő fordulóban sem vár könnyű meccs a Szeged 2011 B-re, amely Mórahalomra látogat, míg az FK Szeged az Ásotthalmot fogadja a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján.

Szeged-Kiskundorozsma, 70 néző
2015. november 1., 13.30
Szeged 2011 B
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Dobai János • asszisztens: Szöllősi Ferenc, Kócsó Tibor Zsolt.
1
1

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 12. forduló:

Szeged 2011 B – FK 1899 Szeged 1 – 1 (1-1).
Szeged-Kiskundorozsma, 70 néző. Vezette: Dobai János (Szöllősi Ferenc, Kócsó Tibor Zsolt)
Szeged 2011: Krnács (Hajagos – a szünetben) – Vass, Barát, Dudás, Hoffmann, Fodor, Erdős (Lajkó A., 80′), Pászka, Czirok, Kovács B., Szerencse. Vezetőedző: Popovics Pál.
FK 1899 Szeged: Garamvölgyi – Heredea, Turján, Prontvai, Barta, Csuka (Zsilák, 88′), Szalai, Szőcs, Tóth A. (Lengyel, 90′), Gyurkovics (Dóra T., 68′), Dóra J. Vezetőedző: Tóth János.
Gól: Kovács B. (21′, büntetőből) ill. Szőcs (10′)
Sárga lap: Dudás (62′) ill. Turján (21′), Csuka (53′), Dóra J. (78′)
Kiállítva: Barta (50′)

Popovics Pál: “Az eredményt nem lehet megmagyarázni, hisz az ellenfél tíz emberrel játszott negyven percen keresztül, viszont öt meghatározó játékosom végigjátszott a szerdai kupameccsen a Debrecen ellen, így a fáradtság jól látható volt csapatomon.”

Tóth János: “Így is tudunk játszani, ennyit számít egy mindszenti 6-0-s vereség után, hogy mindenki meg akarta mutatni, hogy igenis jó csapat vagyunk. Úgy gondolom, nem szerencsével szereztünk pontot.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+5′
Vége, az FK tíz emberrel is remekül helyt állt, és egy értékes pontot szerzett – nem mellesleg szintén értékes kettőt veszített a Szeged 2011 B.
90+1′
Négy percet tesz rá Dobai.
90′
Még egy csere az FK-nál: Tóth Attila helyére Lengyel Csaba áll be.
89′
Dóra János távolról is veszélyes, ezt most Hajagos tapasztalhatta meg, jó 30 méteres szabadrúgását tolta ki a léc alól a hazai kapus.
88′
Cserél Tóth János: Csukát Zsilák váltja a vendégeknél.
83′
Ez is érvénytelen gól, Kovács ugrott ki, és neki is szerencséje volt a visszapattanóval, és az üres kapuba gurított, de már lest jelzett az asszisztens.
81′
Hosszú idő után az első komolyabb lehetőség a Szeged 2011 előtt: a kiugró Kovácsot azonban Prontvai kiválóan szereli becsúszva.
80′
Cserél a Szeged 2011: Erdős jön le, Lajkó András érkezik a hazaiakhoz.
78′
Dóra János kap sárgát, miután az FK szöglete után támadta Hajagost túlzottan keményen.
73′
Területe továbbra sincs támadásépítésre a Szeged 2011-nek, az idő pedig az FK-val van: kérdés persze, bírják-e végig Tóth János tanítványai mentálisan és fizikálisan is ezt a játékot.
68′
Az első csere a vendégeké: Gyurkovics helyét Dóra Tamás foglalja el.
67′
Gyorsabb játékra biztatja társait Hajagos és Popovics Pál edző is: valóban, eddig nem ütközött ki a létszámkülönbség, az FK nagyon jól zárja a területeket a meginduló hazaiak előtt, akik nem tudnak élni fórjukkal.
62′
Dudásé az első hazai sárga, miután elég határozottan állítja meg Szőcsöt a saját térfelén.
61′
Három szögletet is elvégezhetett a Szeged 2011, de ebből kétszer Tóth Attila, egyszer pedig Garamvölgyi hatástalanította a saokrúgást.
59′
Dudás próbálkozik bátran, jó 30 méterről, de lapos lövése nem okozott gondot Garamvölgyinek.
53′
Csuka a megszokottnál tovább tartja a kezében a labdát a bedobásnál Dobai szerint – ezért pedig sárgát ad.
50′
Most viszont már belefúj Dobai! KIÁLLÍTÁS! Barta kap egyből pirosat reklamálásért, miután egy hátulról történő faultot kér számon a játékvezetőn, aki viszont egyből előrántja a reklamálásért a pirosat! Megfogyatkozik az FK!
48′
KÉZ! Kiabálja egy emberként az FK játékos, edző és szurkoló: Dóra a kapus mozgásával ellentétes irányba fejeli, és mintha valóban kézzel és mellel ért volna bele a hazai védő, de néma maradt Dobai sípja.
46′
A szünetben kapust cserélt a Szeged 2011, Krnács helyett Hajagos áll a hazaiak kapujában a folytatásban.
46′
Folytatódik a találkozó.

SZÜNET

45+2′
Véget ér az első félidő: bár az FK Szeged jobban kezdett, de egy büntetővel egalizálni tudott a Szeged 2011: kiegyenlített a meccs a gólváltás óta.
45′
Mit fogott Garamvölgyi! A félidő végére a legnagyobb Szeged 2011-lehetőség, Kovács a jobb oldalról kapott labdával két védőt is befűzött, és gyakorlatilag oda rúghatta volna, ahova akarja, de Garamvölgyi remekül zárta a szöget, és elakadt benne a ziccer!
39′
A jobb oldali szögletet a hosszún érkező Dudás fejelte vissza középre, Czirok öt méterről leadott lövését könnyedén fogta Garamvölgyi. A kezdeti rohamokat követően az utóbbi időben azért jóval szervezettebben játszik mindkét csapat.
34′
Jól bontották most meg az FK védelmét a hazaiak, majd Kovács kissé ütemtelen lövését ütötte szögletre Garamvölgyi.
30′
Úh, Turján mit mentett! A jobb oldali beadás után Szerencse fejelte vissza balról a labdát középre, de az érkező Kovács elől Turján az utolsó pillanatban menteni tudott, majd tisztázott is az FK védelme.
29′
Még Dóra János érvénytelenített gólját reklamálják a diszkoszvetősök a kispadon, ki is megy oda Dobai, e miatt áll egy picit a játék.
25′
Góóó… de mégsem! Szintén egy oldalról belőtt szabadrúgás után Csuka emelte vissza nagyon magas ívben a labdát a kapu elé, amit csak kiütött Krnács, erre lecsapott Dóra, és a kapuba lőtt – de már jelzett a partjelző, így les miatt érvénytelen a találat.
21′
GÓÓÓÓL! Kovács a bal alsót célozza meg, és bár érzi az irányt Garamvölgyi, de hárítani nem tudja, 1-1!
21′
Az esetet reklamálja Turján, akinek ezért felmutatja a sárgát a játékvezető.
20′
TIZENEGYES! Véleményes büntetőt kap a Szeged 2011, egy jobb oldali beadás után a hosszún érkező Kovács csap össze ellenfelével a levegőben, amiért Dobai egyből a mészpontra mutat!
16′
A gól óta kicsit “megnyugodott” a játék, amit elég sok megszakítás jellemez az utóbbi percekben.
10′
GÓÓÓÓL! Ez már bent van, Garamvölgyi kirúgását Dóra csúsztatta meg a Szeged 2011 térfelének közepén, amivel roboghatott a kapuig Szőcs, akinek szerencséje is volt, mert a kifutó Krnácsról hozzá pattant vissza a labda, majd egy igazítás után az üres kapuba passzolt, 0-1!
8′
Újabb helyzet, ez a meccs legnagyobb ziccere volt eddig Szőcs előtt, aki középen két ember között törhetett kapura egy remek indítással, de Krnács kiütötte tíz méterről leadott lövését.
6′
Jól jött ki Garamvölgyi erre a kapu elé keresztbe lőtt labdára, az érkező Kovács elől még éppen felszedte a labdát. Ezúttal már védenie is kellett Garamvölgyinek, Kovács tíz méteres próbálkozását hárítja az FK kapusa. Nagy iramban kezdődik a meccs.
3′
Máris egy hatalmas FK-lehetőség: szépen, kis területen járatta meg a labdát az FK, majd Dóra ugrott ki a jobbösszekötő helyén, és éles szögből nagy erővel a rövid felsőt vette célba, de kevéssel a kapu fölött kötött ki a lövése. A csatár azt reklamálja, hogy hozzáért még Krnács, de kirúgással folytatódhat a játék.
1′
Két Szeged kiáltás után a vendégek kezdték a meccset. A Szeged 2011 tiszta fehérben, az FK Szeged kék-fekete szerelésben játszik ma.

13:22 – Köszöntjük olvasóinkat Kiskundorozsmáról: bár süt a nap, de azért elég hűvös időben csaphatnak össze a felek. A tegnapi eredmények tükrében a Szeged 2011 B-nek nyernie kell, hiszen az Ásotthalom hozta a rangadót a Szentes ellen, miközben Popovics Pál legénysége mögötti mezőny is kezd tömörülni. Az FK-nak egy mai siker további kapaszkodót nyújthat a középmezőny elejét illetően.

A mérkőzés Dobai János sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Kereken tíz pont választja el egymástól a két együttest a vasárnapi derbijük előtt: a Szeged 2011 B 24 ponttal a második, míg az FK Szeged 14 egységgel a tizedik helyen áll a forduló előtt. Popovics Pál tanítványai csak akkor folytathatják a versenyfutást az Algyővel, amennyiben begyűjtik a három pontot vasárnap délután, viszont az FK Szeged idegenben is gyűjtött már értékes skalpot, hiszen a diszkoszvetősök az első meccsükön a Mórahalmot fektették két vállra otthonuktól távol. A Szeged 2011 B mintha az utóbbi hetekben megtorpant volna, hiszen az előző két bajnokiját egyaránt döntetlenre adta, ugyanakkor az FK a mindszenti súlyos vereség (6-0) után egy városi rangadót nyert az elmúlt fordulóban a SZVSE ellen, egy esetleges újabb sikerrel pedig már a középmezőny elejét ostromolhatná Tóth János alakulata.

Tovább üldözné az élen álló Algyőt a Szeged 2011 B, ehhez viszont az FK Szegednek is lesz egy-két szava.13.30-től élőben a Szegedma.hu-n!KLIKK: http://szegedma.hu/?p=584960

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 1.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Itt szavazhat a MOL-Pick Szeged négy játékosára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A BL-szezon legjobbjait keresik.

Tovább olvasom

Sport

A Szeged videóelemzője szerint a magyar foci technikásabb, mint az ír

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Paul Ceusan, a Szeged-Csanád GA asszisztensedzője és videóelemzője a napokban hosszabbított szerződést a Tisza-parti klubbal. A 37 esztendős román szakember korábban Írországban dolgozott utánpótlásedzőként, többek között az ott szerzett tapasztalatairól, szakmája kihívásairól és a Szeged-Csanád GA fejlődéséről beszélgettünk vele. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Kiderült, hogy mikor indul újra a kézilabda-bajnokság

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke az M4 Sportnak adott interjúban jelentette be, szeptember 6-án rajtol majd a magyar bajnokság. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál