Sport

Labdarúgás: fordulatos meccsen maradt veretlen az Algyő + FOTÓK

Labdarúgás: fordulatos meccsen maradt veretlen az Algyő + FOTÓK

2015. november 29., vasárnap
Labdarúgás: fordulatos meccsen maradt veretlen az Algyő + FOTÓK
szeged_algyo26_gs

Bár közel állt a győzelemhez a Szeged 2011 B a listavezető Algyő ellen, de az utolsó percekben egalizálni tudtak Podonyiék, így továbbra is veretlen az Algyő.

A listavezető Algyőre kemény kirándulás várt vasárnap délután, amikor is a Szeged 2011 B vendégeként lépett pályára - a hazaiaknál egyúttal pedig az első csapat keretébe be nem került labdarúgók is szerepet kaptak, így például a sárgás eltiltását az NB II-ben tegnap letöltő

Király Patrik

mellett

Oláh Lóránt

és

Andorka Péter

, valamint

Vladimir Veselinov

is a kezdőben kapott helyet. Kiegyenlített, szoros mezőnyjátékot hozott az első félidő, amely alatt kevés helyzet alakult, leginkább pontrúgások után akadt dolga a kapusoknak. Az Algyő dolgát az sem könnyítette, hogy medencecsont-sérülés miatt előbb csapatkapitányát,

Podonyi Norbertet

vesztette el, majd később

Takács Roland

is kényszerűségből kellett, hogy elhagyja a pályát. A játékrész hajrára inkább a Szeged 2011 B-é volt, de nagy bravúrt nem kellett bemutatnia Révésznek, majd az első 45 perc lezárásaként

Hatvani

próbálta meg a jobbösszekötő helyéről mattolni

Molnár F. Tamást

, de a kapus leért a jobb alsóra. A fordulás után sem volt igazán változás a játék képében, amelyben végül egy pontrúgás hozott fordulatot: nyolc perccel a második félidő kezdete után

Pénzváltó

érkezett remekül egy jobb oldali szögletre, bólintása pedig a léc alatt vágódott a szegedi kapuba, 0-1. Ezt követően picit visszább állt az Algyő, de helyzetekben nem mutatkozott meg a hazaiak mezőnyfölénye: mondhatnánk úgy is, nagy taktikai csata folyt a pályán. Végül egy beívelés hozta meg az eredményt a Szeged 2011 számára is, egy lecsorgó labdát

Hegedűs Martin

ballal lőtt a bal alsóba, 1-1. Tíz perccel később az első igazán jól eltalált távoli lövés után majdnem fordított

Popovics Pál

együttese, de

Oláh Lóránt

bombája a keresztlécen csattant, majd újabb tíz perc elteltével a csereként beállt

Erdős

már pontosabb volt távolról, jó húsz méteres lökete a jobb felső sarokban kötött ki, megfordította a meccset a Szeged 2011, 2-1. Az utolsó percekben mindent megtett az egyenlítésért az Algyő, és végül a vendégek erőfeszítéseinek a hosszabbításban lett eredménye: egy nagyon szépen végigvitt szabadrúgás utáni akciót követően a középen, a visszafejelt labdára üresen érkező, szintén csereként beálló

Németh László

magas ívben fejelte be a labdát Molnár F. fölött, ezzel a kétperces hosszabbítás utolsó perceiben kiegyenlített, és megtartott egy pontot. Ezzel a Szeged 2011 B szezonbeli ötödik döntetlenjét játszotta, és marad harmadik a tabellán, a következő héten pedig Makóra látogat, míg az Algyő megőrizte veretlenségét, és hatpontos előnnyel várhatja a jövő heti, Ásotthalom elleni őszi zárómérkőzést.

Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző
2015. november 29., 13.00
Szeged 2011 B
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Brezovai Zoltán • asszisztens: Kovács Attila, Juhász Mihály.
2
-
2

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 16. forduló:

Szeged 2011 B - Algyő SK 2 - 2 (0-0).

Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Brezovai Zoltán (Kovács Attila, Juhász Mihály).

Szeged 2011:

Molnár F. - Hoffman, Barát, Dudás, Fodor, Veselinov, Király, Oláh L., Andorka, Kovács B. (Erdős, 61'), Hegedűs M.

Vezetőedző:

Popovics Pál.

Algyő:

Révész - Szűcs K., Csányi, Pénzváltó, Sebők (Vellai, 84'), Takács R. (Németh L., 37'), Szélpál, Podonyi (Busa, 20'), Gonda, Hegedűs T., Hatvani.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gól:

Hegedűs M. (69'), Erdős (81') ill. Pénzváltó (53'), Németh L. (90+2')

Sárga lap:

Barát (11'), Fodor (46'), Andorka (49'), Dudás (63'), Király (74') ill. Gonda (66') Popovics Pál:

"Az NB-s játékosok is látták, mit jelent a megyeegy. A futballt nem lehet becsapni, elsősorban csak munka, másodsorban csak munka, harmadként csak munka a számít. A három, U19-es válogatottnál tartózkodó játékosunk, valamint a hat megyeegyes kerethez tartozó játékosunk is csak munkával érték el ezt az eredményt."

Takács Zoltán:

"Megyeegyes mérkőzések átlagánál jóval nagyobb iramú találkozón vettünk ma részt. Erre is számítottunk, de a játékosok a saját bőrükön tapasztalják igazán, amikor többet kell futni, gyorsabban kell gondolkozni, játszani, passzolni. Az első félidőben két kényszerű cserénk után alaposan meg kellett változtatni csapatunk játékát, többször is változtatni kellett, ettől függetlenül mindenféleképpen partnerei voltunk a rutinos játékosokkal teletűzdelt Szeged 2011-nek. Igazságos eredmény született, talán a vezetésünk után kicsit túlságosan magunkra húztuk az ellenfelet, akik megfordították a meccset, de a csapat tartását és erejét mutatja, hogy az utolsó pillanatban ki tudtunk egyenlíteni."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Itt a vége: az utolsó pillanatban megment egy pontot az Algyő, és ezzel továbbra is veretlen marad Takács Zoltán együttese: a látottak alapján mindenképpen igazságos a pontosztkozkodás.
90+2'
GÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít az Algyő! Egy bal oldali szabadrúgás után Vellaihoz kerül a túloldalon a labda, aki visszaíveli a túloldalra, a középre fejelt labdánál pedig üresen marad Németh László, aki bestukkolja a labdát öt méterről, 2-2!
90'
Két perc hosszabbítás a második félidő végén is.
85'
Megint Hatvani! Tíz méterről lőhetett szabadon, de bombája fölé szállt, ez nagy helyzet volt!
84'
Cserél az Algyő, a vendégek szándékai egyértelműek: érkezik a támadó Vellai a pályára, Sebőköt váltva.
81'
GÓÓÓÓÓL! Megint egy kipattanó, amit értékesít a Szeged 2011 B! A kifejelt labda után Erdős érkezik a második hullámban, és jobbal óriási gólt lő húsz méterről a jobb pipába, 2-1!
79'
Úh, ez nagyon kevésen múlt! Andorka tartotta meg és készítette le szépen Oláh Lórántnak, aki tolt rajta kettőt, és jobbal, mintegy 20 méterről a keresztlécet találta el!
74'
Ez már az ötödik figyelmeztetés a Szeged 2011 B-nél, Király rántotta le Csányit a bal oldalon.
69'
GÓÓÓÓÓL! Egyenlít a Szeged 2011 B! A hazaiak is egy pontrúgás után találnak be, egy jobb oldali fault után Veselinov centerezése középen megcsúszik, és az érkező Hegedűs Martin ballal a bal alsóba lőtt, 1-1.
66'
Gondáé az első algyői lap, aki egy bedobás után buktatja a tizenhatos jobb oldali vonala előtt Hegedűs Martint.
63'
Dudás is besárgul, miután a félpályánál megállítja a kibontakozó algyői kontrát.
61'
Kovács Balázs is nemleges választ ad Popovics Pál azon kérdésére, hogy bírja-e folytatni, így a helyére Erdős érkezik.
60'
A gól óta sem tudta átvenni egyértelműen az irányítást a Szeged 2011: a főképp mezőnyben zajló játék ugyanakkor egyre többször szakad meg faultok miatt.
53'
GÓÓÓÓÓL! Vezet az Algyő! Egy jobb oldali szögletre remekül érkezik Pénzváltó, akinek középről, nyolc méteres fejese a léc alatt vágódik be Molnár F. kapujába, 0-1!
49'
Andorka is lapot kap, miután túl közel áll egy algyői szabadrúgásnál, majd a játékvezető felhívása ellenére sem meg hátrébb.
47'
Ismét Hatvani lőhet kapura: az iménti eset után járó szabadrúgást az ötös jobb sarkától kifele, nagyjából egy méterre tudta átvenni Hatvani, akinek lövése az oldalhálóban köt ki.
46'
Rögtön egy lap Fodornak, aki kőkeményen lépett oda Busának a félpályánál, az oldalvonal mellett.
46'
Folytatódik a találkozó, a szünetben egyik mester sem cserélt.
SZÜNET
45+3'
Véget ér az első félidő: kevés lehetőséget hozott a meccs első felvonása, ugyanakkor a vendégek sorsát nehezíti az is, hogy két kényszerű cserét is végre kellett hajtaniuk.
45'
Két percet tesz az első félidőre Brezovai játékvezető.
44'
A meccs eddigi legnagyobb vendég-lehetősége: Hatvani lépett ki a jobb szélen, majd a kapu fele húzott, ám nem volt középen társ, akihez passzolhatott volna, így végül a rövid alsót vette célba, de ezen rajta volt Molnár F.
41'
Ez nem lett volna rossz elképzelés Busától, aki egyből tette volna vissza ívelve Hatvani elé, de a középre érkező kiugratásra jól érkezett Molnár F. - majd a túloldalon is jól jön ki egy tizenhatoson belüli pörgetésre Révész.
37'
Hihetetlen peches ma az Algyő: második kényszerű cseréjét kell megejtenie Takács Zoltánnak: Takács Roland sem tudja folytatni, Németh László váltja őt.
35'
Kisebb fölénybe kerül a Szeged 2011 B: Veselinov szerez vissza egy elvesztett labdát az algyői térfélen, majd laposan lő, de ezt könnyen fogja Révész.
33'
Hegedűs Martin megindulása után külsővel tálal a balon induló Andorka elé, aki kapásból csavar a hosszú felső felé, de túl magas ívben teszi ezt.
29'
Itt az első helyzet: Oláh Lóránt ugrott ki középen két védő mellett, majd a kapujából kifutó Révész mellett is el tudta tolni, de végül kisodródott vele, és csak az oldalhálót találta el.
28'
A helyzet egyelőre változatlan: továbbra is helyzet nélkül a csapatok, és egyre inkább úgy tűnik: az első gól kulcsfontosságú lehet ezen a mai derbin.
20'
Podonyi nem is bírja folytatni: lent marad egy labdakihozatalnál is, cserélnie kell az Algyőnek, Busa váltja a megsérült csapatkapitányt. A szalag átkerül Szűcs Krisztiánra.
16'
Ez viszont érzékeny veszteség lehet az Algyőnek: Podonyi az imént egy ütközés után lent maradt, ápolni is kellett a vendégek kapitányát, akinek a folytatás kétséges: két játékosát is elküldte melegíteni Takács Zoltán.
11'
Baráté a meccs első sárgája, aki egy a szegedi térfélen elveszített labda után Hegedűs Tibor ívelésébe ér bele kézzel.
10'
Főképp a mezőnyben gyűrik egymást a felek, a kapura veszélyt leginkább egy-egy pontrúgás jelent mindkét oldalon, kiegyenlített játék folyik egyelőre.
4'
Nagy iramban kezdődik a mérkőzés: az Algyőnek volt néhány szélen vezetett akciója, amiből talán több is kialakulhatott volna, viszont a hazaiak rövidpasszos játékukkal gyorsan oda tudtak kerülni az algyői kapu elé.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést. A Szeged 2011 B kék felsőben, fekete nadrágban, míg az Algyő zöld mezben, fehér nadrágban lép pályára.
12:56 - A Szeged 2011 B-ben több, az első csapat keretéhez tartozó játékos is a kezdőben játszik ma: így például Oláh Lóránt, Andorka Péter, valamint a sárgák miatti eltiltását töltő Király Patrik is ott van Popovics Pál kezdőjében. 12:53 - Köszöntjük olvasóinkat Kiskundorozsmáról: az elmúlt napok esőzései nem múltak el nyomtalanul a centerpályán sem, így a műfüves pályán játsszák a csapatok a mai találkozót. A mérkőzés Brezovai Zoltán sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Őszi bajnokként várhatja a hétvégi mérkőzést az Algyő SK: Podonyi Norbertéket a féltávnál már nem előzheti meg senki, ugyanakkor egy komoly rangadó vár rájuk a harmadik helyen álló Szeged 2011 B ellenében, amelynek igen imponáló hazai mérlege van: Popovics Pál tanítványai a dorozsmai pályán hat mérkőzésükből ötöt kapott gól nélkül nyertek meg, csupán az FK 1899 Szeged tudott gólt szerezni és egyben pontot rabolni a Szeged 2011 B vendégeként. Az Algyő ugyanakkor zsinórban nyolc megnyert mérkőzéssel érkezik Kiskundorozsmára, így egy igazi rangadót láthatunk vasárnap a megyeegy őszi utolsó előtti fordulójában.

FOCIFANOK! Kora délután összecsap egymással a Szeged 2011 második csapata és a megyeegyes listavezető Algyő! A meccset 13 órától ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=592179

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.