Közélet

KLM: Bizonytalan az idei üzleti év kimenetele a terrorcselekmények miatt

KLM: Bizonytalan az idei üzleti év kimenetele a terrorcselekmények miatt

2015. november 22., vasárnap
KLM: Bizonytalan az idei üzleti év kimenetele a terrorcselekmények miatt

A KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) holland királyi légitársaság vezérigazgatója szerint az európai terrorista cselekmények bizonytalanná tették a 2015-es üzleti év kimenetelét, mivel nem tudni, hogy milyen hatásai lesznek a légiközlekedésre nézve. Pieter Elbers a légitársaság első Boeing 787 Dreamlinerének átadásán Amszterdamban beszélt erről az MTI-nek vasárnap.

A vezérigazgató azt mondta, az év első fele komoly kihívásokat tartogatott számukra, folyamatosan próbálták alacsonyan tartani a költségeiket, majd több intézkedést is hoztak ennek érdekében. Ezek a második félévi eredményben mutatkoznak majd meg, de ezek hatását tompíthatják az Európában zajló terrorcselekmények. Hangsúlyozta, a Dreamlinerek forgalomba állításával két területen tudnak előre lépni: egyszerre tudnak nagyobb élményt biztosítani az utasaiknak és tudják csökkenteni üzemelési költségeiket. A gép ugyanis elődjéhez képest 20 százalékkal olcsóbban üzemeltethető a kompozit anyagok széleskörű használata és egyéb műszaki megoldások miatt, emellett 40 százalékkal halkabb is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.