Bulvár

Kettes kiemelt fokozatú tűzhöz riasztották a tűzoltókat szerdán este

Kettes kiemelt fokozatú tűzhöz riasztották a tűzoltókat szerdán este

2015. november 12., csütörtök
Kettes kiemelt fokozatú tűzhöz riasztották a tűzoltókat szerdán este

Az üzemben több mint ötvenmillió forintos kár keletkezett. A tűz okát vizsgálják a szakemberek.

Egy mezőgazdasági üzem szárítótornya gyulladt ki szerdán délután Hódmezővásárhelyen. A kettes kiemelt fokozatú tűzesthez négy hódmezővásárhelyi és egy szegedi egységet riasztott a szegedi főügyelet. A mintegy harminc méter magas toronyban több mint hatvan tonna kukoricát tároltak. A tűzoltók kiérkezésekor a toronyból erős füst áramlott ki, több helyen is felcsaptak a lángok. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere irányította.

Jernei Zoltán

tű. százados a helyszínre kérte a hódmezővásárhelyi parancsnokság magasból mentő szerét is. A tűzoltók tizennyolc méteres magasságban megbontották a torony oldalsó részét, majd egy vízsugárral belülről is megkezdték a szerkezet hűtését. A mentés közben az üzem dolgozói folyamatosan dolgoztak a szárítótorony leürítésén, a terményt erőgépekkel szállították át egy másik tárolóba. Az egységek közös erővel fojtották el a lángokat, a hatékony beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. Az első becslések alapján több mint ötvenmilliós kár keletkezett, a tűz okának felderítésére vizsgálat indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.