Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Hová költöztetné Botka a migránsokat, hogy adna nekik munkát? (FRISSÍTVE) + SZAVAZÁS

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

kdnp_sajttaj02kf

Miután nem kapott érdemi választ Botka Lászlótól, a KDNP-s Haág Zalán ismét interpellál az illegális bevándorlás ügyében a pénteki közgyűlésen. Ezúttal arra is kíváncsi, hogy mennyi bevándorlót fogadna be és telepítene le a városban az MSZP-s polgármester, illetve hogyan gondoskodna képzésükről, nyelvtanulásukról, munkahelyhez juttatásukról. Időközben a szegedi városvezető nyílt levélben reagált a hozzá intézett kérdésekre.

„Szeged városának eddig mennyibe került a migrációs helyzet kezelése?” – erre volt kíváncsi a KDNP szegedi frakciója még szeptemberben, ám a közgyűlésen Haág Zalán érdemi választ nem kapott a párt szegedi elnök-frakcióvezetője. Ahogy portálunknak kifejtette, nem neki személy szerint kellett volna válaszolnia Botka László szocialista polgármesternek, hanem a szegedieket illett volna tájékoztatni arról, hogy eddig mennyibe került a migrációs válság a városnak, és hogy mire lehet számítani a jövőben, kiváltképp annak fényében, hogy az európai baloldal és a Magyar Szocialista Párt politikusai kiállnak a kvótarendszer mellett.

A szeptemberi interpellációját most ismét benyújtotta Haág, de egy másikat is csatolt hozzá a kereszténydemokrata politikus, melyben a bevándorlók kvóta szerinti elosztását támogató MSZP-s választmányi elnök, polgármester szándékait tudakolja az ügyben: hány bevándorlót fogadna be és telepítene le a városban, hogyan gondoskodna képzésükről, nyelvtanulásukról, munkahelyhez juttatásukról.

Az alábbi kérdéseket teszi fel Botka Lászlónak a szegedi KDNP:

– Hány illegális bevándorló Szegedre telepítését támogatná a város polgármestereként?
– Mely országból fogadna illegális bevándorlókat?
– Hová költöztetné őket?
– Az önkormányzat biztosítana-e számukra lakóingatlant?
– Hogyan, hol és milyen keretek között képzelné el ő képzésüket, iskoláztatásukat, nyelvtanulásukat?
– Hogyan oldaná meg a bevándorlók munkahelyhez juttatását?
– A fenti célok megvalósításához az Ön által vezetett önkormányzat az Ön szándékai szerint anyagilag is hozzájárulna-e? Ha igen, mekkora összeggel, és milyen forrásból biztosítaná ezt?

A szegedi KDNP egy konferenciát is rendezett a migrációról, az ókortól a brüsszeli döntésekig elemezve a migráció okait, tendenciáit, várható hatásait. A rendezvényen elhangzott többek között az is, hogy a visegrádi négyek kiállnak amellett, hogy Európának kereszténynek kell maradnia. A V4-ek ezen álláspontjával a nyugati elit nem szimpatizál, de a lakosság igen.

Botka László: a Fidesz politikája miatt sem akarnak Magyarországon maradni a menekültek

“Megdöbbentő – és még Öntől is meglepő – hogy a néhány nappal ezelőtti tragikus párizsi eseményeket követő természetes felháborodást és félelmet az ellenem irányuló politikai támadásra használja.

Soha nem akartam senkit sehová letelepíteni. Ami ennél is fontosabb: a Magyarországon átvándorló, Európába tartó menekültek közül senki nem akart és senki nem akar az országban maradni.

Ebben a körülményben tagadhatatlanul jelentős szerepe van a Fidesz kormány politikájának, hiszen Magyarország immár olyan hely, ahol a legnagyobb a szegénység Európában, ahol az ország népességének negyven százaléka a létminimum alatt él, ahol a legmagasabb az adóterhelése a minimálbérnek és az átlagbéreknek, és ahol a legalacsonyabb a gazdasági növekedés.

Magyarország és Szeged legnagyobb gondja a migrációs helyzettel nem az ide letelepedni szándékozók, hanem az innen elvándorlók sokasága.

A félmillió – Magyarországot gazdasági menekültként elhagyó – ember között sok száz szegedi van, aki nem találta az országot élhetőnek, nem talált munkát, megélhetést és boldogulást.

Ennek tükrében várom a Fidesz-KDNP-Jobbik javaslatait, hogyan kívánják elősegíteni azt, hogy a magyarok kivándorlása megszűnjön, illetve a magyar gazdasági menekültek visszatérjenek hazájukba és Szegedre” – írja portálunkhoz eljuttatott, Haág Zalánnak címzett válaszában Botka László polgármester.

A hét kérdése is ehhez a témához kapcsolódik a SZEGEDma.hu-n. Szavazzon, mondja el véleményét!

Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország kiálljon a kötelező befogadási kvóták rendszere ellen?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A kérdések csak gyűlnek és gyűlnek, de Botka Lászlótól továbbra sem érkezik válasz – a KDNP-s Haág Zalán ismét interpellál a pénteki közgyűlésen. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=589642

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 17.

Közélet

Juhász Tünde: A honosítás volt a nemzetpolitika legfontosabb tette

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nemzeti színű szalagokkal emlékeztek a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai a trianoni békediktátum 100. évfordulóján. Juhász Tünde kormánymegbízott a szegedi Dóm téri Trianon-kapunál arról is beszélt: országunk felelősséget visel a határon túli és a külhoni magyarságért, és a honosítás volt a hazai közigazgatás legnagyobb vállalása. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Közélet

Kis éji zene a nagykörúton

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Láncfűrész zajára ébredtek éjszaka a Madách utca környékén lakók. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Közélet

Pokoli és idegőrlő káoszt okozott a megcsúszott útfelújítás a belvárosban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Videón mutatjuk a feltorlódott és ideges autósokat. A legtöbben a hevenyészett táblákra és az előzetes tájékoztatás gyengeségére panaszkodtak.

Tovább olvasom

Aktuál