Közélet

Hová költöztetné Botka a migránsokat, hogy adna nekik munkát? (FRISSÍTVE) + SZAVAZÁS

Hová költöztetné Botka a migránsokat, hogy adna nekik munkát? (FRISSÍTVE) + SZAVAZÁS

2015. november 17., kedd
Hová költöztetné Botka a migránsokat, hogy adna nekik munkát? (FRISSÍTVE) + SZAVAZÁS
kdnp_sajttaj02kf

Miután nem kapott érdemi választ Botka Lászlótól, a KDNP-s Haág Zalán ismét interpellál az illegális bevándorlás ügyében a pénteki közgyűlésen. Ezúttal arra is kíváncsi, hogy mennyi bevándorlót fogadna be és telepítene le a városban az MSZP-s polgármester, illetve hogyan gondoskodna képzésükről, nyelvtanulásukról, munkahelyhez juttatásukról. Időközben a szegedi városvezető nyílt levélben reagált a hozzá intézett kérdésekre.

„Szeged városának eddig mennyibe került a migrációs helyzet kezelése?” –

erre volt kíváncsi a KDNP szegedi frakciója még szeptemberben

, ám a közgyűlésen

Haág Zalán

érdemi választ nem kapott a párt szegedi elnök-frakcióvezetője. Ahogy portálunknak

kifejtette

, nem neki személy szerint kellett volna válaszolnia

Botka László

szocialista polgármesternek, hanem a szegedieket illett volna tájékoztatni arról, hogy eddig mennyibe került a migrációs válság a városnak, és hogy mire lehet számítani a jövőben, kiváltképp annak fényében, hogy az európai baloldal és a Magyar Szocialista Párt politikusai kiállnak a kvótarendszer mellett. A szeptemberi interpellációját most ismét benyújtotta Haág, de egy másikat is csatolt hozzá a kereszténydemokrata politikus, melyben a bevándorlók kvóta szerinti elosztását támogató MSZP-s választmányi elnök, polgármester szándékait tudakolja az ügyben: hány bevándorlót fogadna be és telepítene le a városban, hogyan gondoskodna képzésükről, nyelvtanulásukról, munkahelyhez juttatásukról.

Az alábbi kérdéseket teszi fel Botka Lászlónak a szegedi KDNP:

- Hány illegális bevándorló Szegedre telepítését támogatná a város polgármestereként? - Mely országból fogadna illegális bevándorlókat? - Hová költöztetné őket? - Az önkormányzat biztosítana-e számukra lakóingatlant? - Hogyan, hol és milyen keretek között képzelné el ő képzésüket, iskoláztatásukat, nyelvtanulásukat? - Hogyan oldaná meg a bevándorlók munkahelyhez juttatását? - A fenti célok megvalósításához az Ön által vezetett önkormányzat az Ön szándékai szerint anyagilag is hozzájárulna-e? Ha igen, mekkora összeggel, és milyen forrásból biztosítaná ezt?

A szegedi KDNP egy konferenciát is rendezett a migrációról

, az ókortól a brüsszeli döntésekig elemezve a migráció okait, tendenciáit, várható hatásait. A rendezvényen elhangzott többek között az is, hogy a visegrádi négyek kiállnak amellett, hogy Európának kereszténynek kell maradnia. A V4-ek ezen álláspontjával a nyugati elit nem szimpatizál, de a lakosság igen.

Botka László: a Fidesz politikája miatt sem akarnak Magyarországon maradni a menekültek

"Megdöbbentő – és még Öntől is meglepő – hogy a néhány nappal ezelőtti tragikus párizsi eseményeket követő természetes felháborodást és félelmet az ellenem irányuló politikai támadásra használja. Soha nem akartam senkit sehová letelepíteni. Ami ennél is fontosabb: a Magyarországon átvándorló, Európába tartó menekültek közül senki nem akart és senki nem akar az országban maradni. Ebben a körülményben tagadhatatlanul jelentős szerepe van a Fidesz kormány politikájának, hiszen Magyarország immár olyan hely, ahol a legnagyobb a szegénység Európában, ahol az ország népességének negyven százaléka a létminimum alatt él, ahol a legmagasabb az adóterhelése a minimálbérnek és az átlagbéreknek, és ahol a legalacsonyabb a gazdasági növekedés. Magyarország és Szeged legnagyobb gondja a migrációs helyzettel nem az ide letelepedni szándékozók, hanem az innen elvándorlók sokasága. A félmillió – Magyarországot gazdasági menekültként elhagyó – ember között sok száz szegedi van, aki nem találta az országot élhetőnek, nem talált munkát, megélhetést és boldogulást. Ennek tükrében várom a Fidesz-KDNP-Jobbik javaslatait, hogyan kívánják elősegíteni azt, hogy a magyarok kivándorlása megszűnjön, illetve a magyar gazdasági menekültek visszatérjenek hazájukba és Szegedre" - írja portálunkhoz eljuttatott, Haág Zalánnak címzett válaszában Botka László polgármester.

A hét kérdése is ehhez a témához kapcsolódik a SZEGEDma.hu-n. Szavazzon, mondja el véleményét!

A kérdések csak gyűlnek és gyűlnek, de Botka Lászlótól továbbra sem érkezik válasz - a KDNP-s Haág Zalán ismét interpellál a pénteki közgyűlésen. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=589642

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.