Illegális bevándorlás – Hiller: mondjon már valaki a kerítésnél jobbat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hiller István szocialista politikus szerint közös európai uniós megoldásra lenne szükség az illegális bevándorlás kérdésében. Az ellenzéki politikus az InfoRádió kedd délutáni műsorában arról is beszélt: nem szereti a határon felállított kerítést, de nem hallott még annál jobbat.

“Nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van, csak már mondjon valaki ennél jobbat” – fogalmazott Hiller István a rádió honlapjára feltöltött felvétel tanúsága szerint. A parlament MSZP-s alelnöke hozzátette: magyarként és európaiként is szeretne egy olyan európai uniós közös megoldást támogatni, ami erre a problémára akár csak alternatív megoldást nyújt.

Arra a kérdésre, hogy az európai baloldalnak van-e egységes elképzelése a migrációra, azt mondta, szerinte nincs.

Úgy fogalmazott: “addig, amíg más ország határánál van a probléma, addig látok, hallok kijelentéseket, aztán amikor a migrációs hullám eléri a kijelentő politikus országhatárát is, akkor minthogyha a gyakorlat 36 órán belül megdöntené az addigi kijelentéseket”.

Hiller István szerint Európa hosszú távon akkor tud integrálni, ha az európai állampolgárok és “nem egyszerűen csak a politika egy szintje vállalkozik arra, hogy ezt akarja”.

Előző sztori

Szerdai programajánló: Kórusest, Médeia fiai

Következő sztori

Máté Bence az év természetfotósa