/

Idén is lehet önkéntesként csatlakozni a Karitász karácsonyi ajándékkészítési akciójához

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karitasz_karacsony05_gs

Minden kedden délután három órától hat óráig várják az önkénteseket a következő három hétben a Csongor téren. Az elkészült tárgyakat az adventi vásárukon árulják, a bevétel teljes összegéből a rászorulókat segítik.

Idén 22. alkalommal rendezik meg a Karitász karácsonyi vásárát a Nagyáruházban. Habár az ünnepig még másfél hónap van, az ajándékok készítése már megkezdődött az ÁGOTA közösségi házában a Csongor téren. Az önkéntesek is serényen munkálkodtak, mikor ellátogattunk a helyszínre, de aki szeretne csatlakozni még nem késett el.

„November minden kedden és december elsején délután 3 órától 6 óráig várjuk az önkénteseket a Csongor tér 8. szám alatti ÁGOTA közösségi házban” – mondta Molnár Hajnalka, a Karitász munkatársa. „Ma angyalkákat készítünk mákgubóból, csuhéból, ezek tavaly nagyon népszerűek voltak, mind elvitték” – folytatta, s hangsúlyozta, minden alkalommal más ajándék születik. A munkában részt vesznek a szegedi középiskolák diákjai is. Az egyházhoz köthető intézmények, mint a Piarista Gimnázium, a Karolina Gimnázium, a jezsuita és a roma kollégium mellett állami fenntartású intézmények tanulói, többek között a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, a Vasvári Pál Szakképző Iskola diákjai is örömmel tevékenykednek a nemes cél érdekében.

„Egyesek nem itt készítik el, hanem behozzák az ajándékaikat. Szemüvegtartót, telefontokot, kis táskákat szoktunk kapni egy varrókörtől. Egy hölgy, Molnár Ferencné rénszarvasokat, angyalkákat varr számunkra, a szőregi karitász vezetője szintén rénszarvasokat készít, de parafából” – szólt a felnőttkorú önkéntesekről a Karitász munkatársa.

Jellemzően természetes és olcsó anyagokból dolgoznak, például csuhéból, fadugóból, képeslapokból, filcanyagból, de az elkészítéshez szükséges eszközöket örömmel fogadják. „Valaki azzal ajándékoz, hogy idejét, kézügyességét biztosítja a célra, más a megvásárlással közvetett módon segít, ami közvetlenül a családokhoz fog jutni” – vélekedett Molnár Hajnalka.

„Hagyományosan a Nagyáruház földszintjén, jelképes áron értékesítjük az advent időszakában – idén december 10. és 14. között – a most készülő tárgyakat.Szándékunk ezzel az, hogy felhívjuk a lakosság, a jó szándékú embertársaink figyelmét arra, hogy akadnak elesett emberek, akiknek a sorsára oda kell figyelnünk. A bevételt teljes egészében jótékony célokra fordítjuk, legyen szó a hajléktalan teajáratról, a meleg ételosztásról, a jótékonysági ruhaakcióról, vagy a tűzifaosztásról” – hangsúlyozta lapunknak Kothencz János, a gyermekvédelmi szolgáltató főigazgatója.

no images were found

Az elkészült tárgyakat idén is az adventi vásárukon árulják, a bevétel teljes összegéből a rászorulókat segítik.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=587745

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 10.

Default thumbnail
Előző sztori

Fidesz: a szociális biztonságot a bevándorlók betelepítése veszélyeztetné

Default thumbnail
Következő sztori

Szerdai programajánló: Kortárszenei Napok, hárfaest, beerpong

Legutóbbi hasonló cikkek