Kultúra

Fodor József emlékkiállítás az Alföldi Galériában

Fodor József emlékkiállítás az Alföldi Galériában

2015. november 30., hétfő
Fodor József emlékkiállítás az Alföldi Galériában
Fodor_Jozsef_kiallitas_16-9_20151212-20160214

Nagyszabású, gyűjteményes kiállítás nyílik Fodor József (1935-2007) festőművész munkásságából december 12-én, szombaton déli 12 órakor Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában. A megnyitó vendégeit Almási István, a dél-alföldi város polgármestere köszönti, a tárlatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő nyitja meg. A legvásárhelyibb vásárhelyi festőművész életművét Feledy Balázs művészeti író, a kiállítás kurátora méltatja.

Fodor József

fél évszázadot átívelő művészi pályája alatt a vásárhelyi festőiskola mestereként örökítette tovább az alföldi realizmust. Képeinek zömén szűkebb környezetének táji szépségeiről, emberi és társadalmi eseményeiről számolt be. A krónikás festőnek is nevezett Fodor József életművéből nyíló emlékkiállítás február közepéig tekinthető meg a Kossuth téri kiállítóhelyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.