Bulvár

Főállatorvos: növekszik a magyarországi mézfogyasztás

Főállatorvos: növekszik a magyarországi mézfogyasztás

2015. november 22., vasárnap
Főállatorvos: növekszik a magyarországi mézfogyasztás
meh_mez_tavasz_pollen_termeszet

A korábbi évenkénti fél kilogrammról 70 dekagrammra nőtt az átlagos magyarországi mézfogyasztás - mondta Bognár Lajos országos főállatorvos az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára azt is hangsúlyozta, remélik, hogy ezt a tendenciát a közelmúltban kirobbant mézhamisítási ügy sem veti vissza. A főállatorvos szerint az eddig tapasztalt mézhamisítási módszerek nem vetnek fel súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot, ugyanakkor komoly minőségi problémák merülhetnek fel elsősorban az unión kívülről behozott méz esetében.

Bognár Lajos

ezért azt tanácsolta a vásárlóknak, hogy részesítsék előnyben a Magyarországon előállított mézet, amelyeket lehetőség szerint próbáljanak meg közvetlenül a méhészektől, illetve a helyi piacokon beszerezni. Az országos főállatorvos csütörtökön az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) jelzése alapján rendelte el többféle, Kínából importált méz forgalmazásának felfüggesztését, mivel a termékek hozzáadott cukrot tartalmazhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.