Sport

Floorball: kihasználta az SZFE hibáit a Miskolc

Floorball: kihasználta az SZFE hibáit a Miskolc

2015. november 26., csütörtök
Floorball: kihasználta az SZFE hibáit a Miskolc
floorball_mj73

Bár keményen küzdött, de nem tudta elkerülni a vereséget a Szegedi FE a tavaly még az OB I-ben szereplő Miskolc elleni hazai bajnokin.

A tavaly még OB I-ben szereplő, ám onnan létszámhiány miatt visszalépő miskolciak látogattak vasárnap Szegedre. Pozitív dolog, hogy újra összeállt a csapatuk, fontos, hogy ne csak Budapest központú legyen a sportág, hanem a "vidék" is képviseltesse magát. A tudásbéli különbség tehát adott, de mint minden meccsen, az SZFE most is igyekezett ezt lelkesedéssel pótolni. Sajnos ez most nem sikerült kellően, mert bár a kezdő sípszó után 10mp-cel már megrezgett az ellenfél hálója, ettől kezdve folyamatosan nőtt a különbség a lőtt gólok számát illetően.

Ujvári

és

Marosi

nélküli is két teljes sorral várhatták a szegediek a Miskolc elleni mérkőzést, az ellenfél is szép számban eljött, 11 mezőny és 2 kapus alkotta a keretüket. Első harmad elején a teljes letámadást kérte az edző, de ezt a taktikát alkalmazta a MFE is. Középkezdés után megszerzett labdát passzolja

Papp Tamás

a meginduló

Papdi

elé, aki okosan a kapu hosszú oldalába ejti a labdát (1-0). Két perc elteltével a Miskolc előbb egyenlít majd át is veszi a vezetést a mérkőzésen (1-2). Papdi kerül a palánkra az ellenfél védői révén, aki törlesztés gyanánt visszaüt, így öt perces kiállítást kapott. Nehéz öt perc várt az SZFE-re, hisz kapott gól után sem egészül ki a csapat öt főre. Ez idő alatt egy gólt üt az ellenfél (1-3), majd a 16. percben emberelőnybe került a Szeged, de nemhogy szépítettek volna, hanem ellenkezőleg: a Miskolc szerzett újabb gólt, (1-4) majd egy perc után négyre nőtt a különbség (1-5). A szegedi csapat ment előre, de a passzolgatáson kívül nem került gólhelyzetbe. A huszadik percben megint Papp Tamás adja a gólpasszt a középen érkező Feilnek, aki a kapus mellett a hálóba lő (2-5). Második harmad is gólszerzéssel indult. Miután egy szabadütés követően

Őze

labdáját lövi a kapuba

Keszthelyi

a 21. percben (3-5). Most már többször is eljutottak a kapuig a szegedi lövések, helyzetek, de a további felzárkózás elmaradt, míg a nagyobb tudású ellenfél kíméletlenül kihasználta a védekezésbeli hibákat. Így a 26 és a 32. percben is gólnak örülhettek (3-7). 34. percben Papdi indítja Bozsót, akit gólhelyzetben akadályoztatnak. Büntetőt kapott az SZFE, a miskolciak pedig két perces kiállítást. A megítélt büntetőt Feil magabiztosan értékesítette (4-7). A csapat tovább hajtott, de nem sikerült a további felzárkózás, a szegediek a folytatásban megint hibáztak hátul és két gólt kaptak a harmad végéig (4-9). Harmadik harmad elején is meglehetett volna a gól, de Papdi gólhelyzetben nem talált be, míg a kontrából az ellenfél növeli az előnyét (4-10). Az SZFE továbbra is küzdött, de nem sikerült a további felzárkózás, míg a MFE tovább tudta növelni az előnyét a harmadban. A vége 4-15. Mai nap Papp Tamás két asszitjával, több blokkolásával és védekezésében mutatott játékával emelkedett ki a csapatból. Csapat nem a megszokott képét mutatta a mai játéknapon, ennél többre képes az együttes. Míg az OB I-es szintű Miskolc, kíméletlenül kihasználta a védekezésben fellépő hibáinkat. Javítás két hét múlva a Komárom otthonában.

Szegedi FE - MFE 4 - 15 (2-5; 2-4; 0-6)

A szegedi pontszerzők: Feil (2+0); Keszthelyi (1+0); Őze (0+1); Papdi (1+0, 5 perc); Papp T. (0+2).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.