Értékeink – Nógrádi Tibor blogja: Hatalom és csend

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kozgyules_varosi16_gs

Bizonyos politikusoknak az a jó, ami az országnak rossz – írja Értékeink című közéleti blogjában Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke, frakcióvezetője.

Van Magyarországon egy szűk kör – Szegeden sajnos elég nagy átmérőjű ezen alakzat –, melynek politikai érdeke mindenben a rosszat, a negatívumot keresni. Ezen derék politikusok a kormányzat állandó kritizálásával próbálják saját jövőbeni hatalmukat megteremteni, nekik az a jó, ami az országnak rossz!

Mindezen gondolatok a szegedi önkormányzati cégvezetőjelöltek múlt heti pénzügyi bizottság meghallgatásán jutottak az eszembe, mikor is a szegedi piac jelenlegi és jövőbeni igazgatója arról panaszkodott, hogy csökken Szegeden a vásárlóerő, a legtöbben már csak néhány darab almát, zöldséget vesznek Szegeden a termelőktől. Másnap Dr. Botka László polgármester ezzel ellentétesen nyilatkozott a Rádió 88-ban: Szegeden az elmúlt évben nőtt az iparűzési adó, még ha nem is olyan mértékben, mint az országos átlag, majd ugyanő nem később a kereszténydemokrata Haág Zalán a szegedi önkormányzat migrációs terheit érintő felvetéseire hisztérikusan reagált, borzalmas elszegényedésről, növekvő adóterhekről, tragikus kormányzásról regélve.

Nem telik el szegedi közgyűlés úgy, hogy az ország gazdaságpolitikáját, irányítását ocsmány hazugságokkal ne ócsárolnák, támadnák a városházi többségben lévők. Pedig, Jó Urak, a tények makacs dolgok, nemzeti össztermékünk, a GDP 2009-ben volt mélyponton (Gyurcsány Ferenc miniszterelnök munkásságát “dicsérve”), és 2013. december óta folyamatosan emelkedik, 24 hónapja folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom, 2013. december óta gyakorlatilag nincs infláció, 2014 augusztusától 2015 májusáig deflációban éltünk, azaz csökkentek az árak az előző évihez képest, 2015 szeptemberében a bázishoz képest 7,8%-kal nőtt az ipari termelésünk, míg a gazdaság állapotára kiváló mutatószámot adó építőipar volumene 8,1%-kal bővült. A számokból kiolvasható, hogy remek kezekben van az ország kormányzása, és a társadalmi visszajelzésekből ítélve nemcsak gazdaságilag: Magyarország a migráció kezelésében az elmúlt nehéz hónapokban mind szolidaritásból, mind határozottságból példát mutatott Európának.

Persze az eredmények nem késztették a szegedi vezetőket arra, hogy beismerjék tévedésüket a modern kori népvándorlás megítélésében, azt már nem is reméltük, hogy esetleg megköszönik azokat a kormányzati erőfeszítéseket, melyek megvédték a Dél-Alföldet, ezen belül Szegedet, főleg a körtöltésen kívüli területeket a bűnözéstől, az élhetőségét újból megteremtve.

Hétfőn reggel hasonlóak voltak a gondolataim, miután kijózanodtam a Magyarország – Norvégia labdarúgó-Eb-selejtező hatalmas sikerének eufóriájából, ahol újra együtt szurkolt és ünnepelt a nemzet 2,578 millió rekord TV-nézettséggel, mely szám valószínűleg ennél is nagyobb számú nézőt takar, már több mint egymilliós jegyigényléssel a jövő nyári franciaországi Eb csoportmeccseire. Ekkor eszembe jutott a labdarúgósport több évtizedes szegedi ellenzőjeként elhíresült egyik szegedi városvezető: vajon ő hogyan éli meg a nemzeti csapat sikerét? Kinek szurkolt a Norvégia elleni mérkőzésen?

A csendesség sokszor érték, a hatalomgyakorlásban is. Kíváncsi vagyok, hogy a tények és a számok érdeklik-e Szeged vezetőit, csendesebb lesz-e a közeljövőben a közélet, megszűnik-e hazug káromlás. Akár már a november 20-i közgyűlésen.

"Van Magyarországon egy szűk kör – Szegeden sajnos elég nagy átmérőjű ezen alakzat –, melynek politikai érdeke mindenben…

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 19.

Előző sztori

Merényletek Párizsban – Bakondi: szakmai szintű szervezet lesz az új terrorelhárítási testület

Következő sztori

Vádat emeltek a szegedi álfogorvossal szemben