Előzetesbe kerülhet a Hódmezővásárhelyen elfogott drogdíler

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járásbíróság a hétvégén nem jogerősen elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akiket kábítószer-kereskedelem, illetve kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt péntek este vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása december 21-ig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint fennáll az alapos gyanúja annak, hogy K. O. gyanúsított a tulajdonát képező nagykőrösi ingatlant 2015 májusától P. I. gyanúsított részére rendelkezésére bocsátotta, aki ott K. O. gyanúsított megbízásából, illetve az általa biztosított anyagokkal speede-et állított elő.

K. O. gyanúsított november 19-én 20 óra 55-ckor egy hódmezővásárhelyi irodahelyiségben két személynek 72,8 g mennyiségű kábítószert adott át, amikor a rendőrök tetten érték. A gyanúsított autójából lefoglalásra került továbbá egy szál marihuánás cigaretta.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a többszörösen büntetett előéletű, korábban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt is felelősségre vont gyanúsítottak által megvalósulni látszó bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, ezért megalapozottan lehet következtetni arra, hogy szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének, valamint hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követnének el. Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy az ügyben még ki nem hallgatott lehetséges bűntársakkal történő összebeszéléssel, valamint tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével, vagy megsemmisítésével a bizonyítási eljárás megnehezítésre, meghiúsítására törekednének, ezért előzetes letartóztatásuk mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az előzetes letartóztatást elrendelő végzések nem emelkedtek jogerőre.

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda: SEHA Ligában játszó ellenféllel játszik edzőmeccset az FKSE Algyő

Default thumbnail
Következő sztori

NFM: új szemléletű klímapolitikára kell átállni

Legutóbbi hasonló cikkek