Bulvár

Előzetes letartóztatásban a Röszkén lefoglalt fegyverek gazdája

Előzetes letartóztatásban a Röszkén lefoglalt fegyverek gazdája

2015. november 23., hétfő
Előzetes letartóztatásban a Röszkén lefoglalt fegyverek gazdája
fegyver_roszke_police

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, akit november 19-én délelőtt tartóztattak fel a határon, majd találtak nála több lőfegyvert és lőszert a pénzügyőrök.

A férfi belépésre jelentkezett a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen Szerbia irányából Magyarország területére az általa vezetett személygépkocsival. A NAV munkatársai ellenőrzés alá vonták a gépkocsit, aminek során lefoglaltak két pisztolyt a hozzájuk tartozó 33 tölténnyel. A gyanúsítottól lefoglalt pisztolyok lőfegyvernek, míg a töltények lőszernek minősülnek, melyek vonatkozásában engedéllyel a terhelt nem rendelkezett. A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indított eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés okán indítványozta a letartóztatás elrendelését, melynek helyt adva a bíróság egy hónapi időtartamra el is rendelte azt. A határozat nem jogerős, azzal szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.