Előzetes letartóztatásban a Röszkén lefoglalt fegyverek gazdája

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fegyver_roszke_police

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, akit november 19-én délelőtt tartóztattak fel a határon, majd találtak nála több lőfegyvert és lőszert a pénzügyőrök.

A férfi belépésre jelentkezett a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen Szerbia irányából Magyarország területére az általa vezetett személygépkocsival. A NAV munkatársai ellenőrzés alá vonták a gépkocsit, aminek során lefoglaltak két pisztolyt a hozzájuk tartozó 33 tölténnyel.

A gyanúsítottól lefoglalt pisztolyok lőfegyvernek, míg a töltények lőszernek minősülnek, melyek vonatkozásában engedéllyel a terhelt nem rendelkezett.

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indított eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés okán indítványozta a letartóztatás elrendelését, melynek helyt adva a bíróság egy hónapi időtartamra el is rendelte azt. A határozat nem jogerős, azzal szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Előző sztori

Balló Andrea és Vidovits Iván képei a szegedi Polgári Szalonban + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Nyerjen páros mozijegyet a SZEGEDma.hu-val Az éhezők viadalára!

Legutóbbi hasonló cikkek