Kultúra

Elindult a Cipősdoboz-akció

Elindult a Cipősdoboz-akció

2015. november 29., vasárnap
Elindult a Cipősdoboz-akció
Elkezdõdött a Baptista Szeretetszolgálat adománygyûjtési a

Ötvenezernél is több cipősdoboz-ajándékra számít idén a jótékonysági akciót tizenkét éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat - hangzott el advent első vasárnapján a Deák téren található Cipősdoboz Vár ünnepélyes megnyitásakor, a várban a finn Mikulás, Joulupukki várta a gyerekeket.

Az akció idei újdonsága, hogy a felajánlók egy része nyomon követheti majd, melyik településre kerül az általuk elkészített csomag. A szervezők abban bíznak, hogy ez a lehetőség tovább növeli a bizalmat a program iránt, és még többen csatlakoznak majd a cipősdoboz ajándék-készítők népes táborához - olvasható a szeretetszolgálat MTI-hez eljuttatott közleményében. "Sokakat az tarthat vissza a jótékony felajánlásoktól, hogy bizalmatlanok, valóban rászorulókhoz kerülnek-e adományok. Sikerült egy újdonsággal előállnunk, és ezzel az adományozás egy új korszakát, a nyomonkövethető adományozást meghonosítanunk" - mondta a megnyitó ünnepségen

Révész Szilvia

, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója. Ötezer csomag útja lesz így nyomon követhető. A Baptista Szeretetszolgálat idén 12. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz-akciót, amelynek lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé rászoruló gyerekek karácsonyát. A Szeretetszolgálat az akció weboldalán részletes útmutatást ad a cipősdoboz-ajándékok elkészítéséhez, amelyeket november 29. és december 20. között mintegy 200 gyűjtőponton várnak, hogy még karácsony előtt eljuttathassák a rászoruló gyerekeknek - nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, vagy Parajdra, a

Böjte Csaba

árvaházaiban nevelkedőknek. Az évről-évre egyre ismertebb és népszerűbb Cipősdoboz-akcióban tavaly már 50 ezer cipősdoboz-ajándék juthatott el rászoruló gyermekekhez. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei december 20-ig várják országszerte mintegy 200 gyűjtőponton az ajándékokat. A gyűjtőpontok listája elérhető a ciposdoboz.hu oldalon. Az akcióhoz idén is csatlakozott a Shopline, amely a négy korosztálynak, fiúknak és lányoknak vegyesen állított össze a cipősdobozokat. A 1355-ös cipősdoboz adományvonal hívásával 300 forinttal támogathatják egy cipősdoboz ajándék célba juttatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.