Egészség

Csongrád Megyei Kormányhivatal: Javul a szegedi levegő minősége

Csongrád Megyei Kormányhivatal: Javul a szegedi levegő minősége

2015. november 5., csütörtök
Csongrád Megyei Kormányhivatal: Javul a szegedi levegő minősége

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat részeként a Szeged, Rózsa utca Vízmű telepen üzemelő automata mérőállomás adatai alapján a 2015. november 3. és 2014. november 5. közötti időszakban mért PM10 24 órás átlagkoncentrációk az alábbiak:

Dátum PM10 koncentráció (μg/m3)

2015. 11. 03. 77,4 2015. 11. 04. 73,7 2015. 11. 05. (9 óráig az átlag) 58,5 A Csongrád Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya a fentiek alapján arról tud tájékoztatást adni, hogy a monitorállomás mérési adatai szerint a levegő minősége javul. Tegnap a napi átlagkoncentráció a tájékoztatási küszöbérték alatt volt, a mai napra számolt átlagérték pedig azt valószínűsíti, hogy tovább csökken a levegőterheltség szintje. Természetesen a következő napokban várható PM10 koncentráció alakulását a jelenlegi adatok alapján pontosan megbecsülni nem lehet, azonban jelentős javulást hozhat az a hidegfront, amely meteorológiai előrejelzések szerint hétfő este vagy kedden érkezik. A levegőterheltségi szint határértékeiről és a helyhez kötött légszennyező pontforrások kibocsátási határértékeiről szóló 4/2011. (I. 14.) VM rendelet 3. melléklete alapján abban az esetben beszélünk szmoghelyzetről a PM10 légszennyező anyagcsoportra vonatkozóan, amikor a légszennyezőanyag 24 órás átlagkoncentrációja meghaladja az alábbiak szerint megállapított tájékoztatási és riasztási küszöbértékeket:

legszenny_tablazat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.