A világ legrangosabb világzenei listáján a Zürös Banda első lemeze

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

zurosbanda-31.k

Idén nyáron jelent meg a Fonó gondozásában a Zűrös Banda első lemeze, amely a Cseh Tamás Program támogatásával készült el. Az album novemberben felkerült a legjobb 20 album közé World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájára.

A világ legrangosabb világzenei listáját 24 ország 50 világzenei rádiós szakemberének szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap 1-jén. A rádiós szakemberek – egymástól függetlenül – választják ki az európai kiadók által a közelmúltban publikált több száz album közül azokat, amelyek szerintük az adott hónap legjobb lemezei. Ebben a hónapban más magyar album nem került be a legjobbak közé. Az elmúlt években sikerrel szerepel ezen a listán Lajkó Félix Mező c. lemeze (Fonó), a Karaván Família albuma (Fonó), a Buda Folk Band Magyar világi népzene c. albuma (Fonó), Herczku Ágnes Bandázom (Fonó), más kiadóktól a Söndörgő és a Romengo lemeze.

Az album megvásárolható a Fonó webboltjában, illetve a terjesztőknél, valamint digitalis terjesztésben az ITunes, Amazon Deezer, Spotify stb. felületeken.

A World Music Charts Europe toplistája elérhető ITT.

Előző sztori

Lázár: ha kell, a magyar-román határon is lesz határzár (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Röplabda: aranyérem is termett a Szegedi Röplabda SE számára a Markovics-kupán