Közélet

A nők egyre később vállalják az első gyereket

A nők egyre később vállalják az első gyereket

2015. november 6., péntek
A nők egyre később vállalják az első gyereket

A nők egyre később, Európában átlagosan harmincévesen vagy még idősebben vállalják az első gyereket - mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke pénteken a Budapesti Demográfiai Fórumon.

Vukovich Gabriella

a fórum második, szakmai napján a Népesedés és család panelben tartott felszólalásában megemlítette azt az ismert tényt is, hogy a családok nagy része több gyereket szeretne, mint amennyi végül megszületik. A KSH elnöke elmondta, sokan gondolják úgy, hogy stabilabbak a hagyományos családok, amelyekben a szülők házasok, és nekik több gyerekük születik. A kutatások azonban azt mutatták, hogy a gyerekszámban nincs szignifikáns különbség a házasságon kívüli és belüli születéseket nézve - tette hozzá.

Raul Sanchez Flores

, az Európai Nagycsaládosok Szövetségének spanyol főtitkára arról beszélt, Spanyolországban úgy tűnik, a család már nem is létezik, csak egyének vannak. Ezért azon dolgoznak, hogy felébresszék a társadalomban a családi kapcsolatokat és családbaráttá tegyék a kormányt is. Ennek egyik első lépése volt, hogy bevezették az anyáknak járó magasabb nyugdíjat - tette hozzá. Úgy fogalmazott: azt szeretnék elérni, hogy a családokat egyetlen területen se diszkriminálják azért, hogy több gyereket vállaltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.