A múlt héten 22 illegális bevándorló bíróság elé állítását kezdeményezték Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az elmúlt héten huszonkét illegális bevándorló bíróság elé állítását indítványozta határzár tiltott átlépésének bűntette miatt a Szegedi Járásbíróságnál.

A vádiratok szerint az elkövetők közül tizennyolcan a más által korábban megrongált kerítésen kialakított résen keresztül, míg négy személy a kerítés alatt, illetve felett átmászva léptek be illegálisan Szerbia irányából Magyarország területére. Az elkövetők közül tizenegyen albán, hatan török és öten koszovói állampolgárnak vallotta magát. A vádlottak közül tizenhatan Röszkénél, ketten-ketten Bácsszentgyörgynél és Mórahalomnál, míg további két személy a szerb-magyar határszakaszon, ismeretlen helyen léptek be az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területre.

A vádlottak a bűncselekmény elkövetését minden esetben beismerték, három elkövető szabadlábon, míg tizenkilencen őrizetben várták a bíróság határozatának meghozatalát.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság döntött.

A Szegedi Járási Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta 707 elkövetővel szemben nyújtott be gyorsított eljárás lefolytatására irányuló indítványt határzár tiltott átlépésének bűntette miatt a Szegedi Járásbíróság előtt.

Default thumbnail
Előző sztori

Merkel: Schengen fenntartásához elengedhetetlen a menekültek elosztása

Default thumbnail
Következő sztori

A magyar középiskolások csaknem 80 százaléka szerint törvénytelen a fájlmegosztó oldalak használata

Legutóbbi hasonló cikkek