Közélet

A Hansági a legjobb szakiskola az alapítványi és magán intézmények között

A Hansági a legjobb szakiskola az alapítványi és magán intézmények között

2015. november 18., szerda
A Hansági a legjobb szakiskola az alapítványi és magán intézmények között
erettsegi_radnoti02_gs

A Nők Lapja Iskolaválasztó című különszámában szerepel még a Radnóti, a Tömörkény, a Táltos is a különböző tízes toplistákon, de az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola a HVG különszámával ellentétben egyik listán sem szerepel.

Idén először a Nők Lapja Iskolaválasztó címmel különszámot jelentetett meg, amelyben tizenöt kategóriában gyűjtötték össze az ország legjobb középfokú oktatási intézményeit, egy iskola akár több listán is szerepelhetett. A vizsgálat során figyelembe vették a kompetenciamérés eredményeit, hiányzások számát, a lemorzsolódási mutatókat, az érettségi-felvételi és a nyelvvizsgaeredményeket. Az állami fenntartású gimnáziumok között a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium a kilencedik helyet szerezte meg, míg a hatosztályos képzést fenntartó intézmények között az ötödik lett. A patinás intézménnyel kapcsolatban megjegyezték, hogy fő profilja a tehetséggondozás, tanulói sikeresen szerepelnek az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken és a Nemzetközi Diákolimpiákon. A híres diákok közül Martonyi János volt külügyminisztert, Fodor Rajmund egykori vízilabdázót és Ördög Nóra műsorvezetőt emelték ki. Szintén két listán szerepel a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a legjobb állami szakközépiskolák között a nyolcadik, a legsikeresebb szakközépiskolák között a tizedik helyezést adták számára az oktatáskutatók. A Táltos igazi sikertörténet, s nem csak az alapítványi és magánközépfokú intézmények között elért hatodik helyezése miatt. A Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola két alsó tagozatos osztállyal indult 1997-ben, mára ez gimnáziumi és szakképzői iskolai résszel bővült, s további hat szakképző iskolában okítják a nebulókat. Az 1991-ben alapított Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola lett a legjobb intézmény az alapítványi és magán szakiskolák között. A különszám szerzői kiemelték, hogy az iskola vezetése törekszik arra, hogy a tanulók jól érzik magukat és a nehezen tanulók is sikereket érhessenek el. A diákok az Erasmus+ program kereteiben akár egy hónapot is eltölthetnek szakmai gyakorlatuk keretében hét külföldi ország egyikében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.