A Hansági a legjobb szakiskola az alapítványi és magán intézmények között

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

erettsegi_radnoti02_gs

A Nők Lapja Iskolaválasztó című különszámában szerepel még a Radnóti, a Tömörkény, a Táltos is a különböző tízes toplistákon, de az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola a HVG különszámával ellentétben egyik listán sem szerepel.

Idén először a Nők Lapja Iskolaválasztó címmel különszámot jelentetett meg, amelyben tizenöt kategóriában gyűjtötték össze az ország legjobb középfokú oktatási intézményeit, egy iskola akár több listán is szerepelhetett. A vizsgálat során figyelembe vették a kompetenciamérés eredményeit, hiányzások számát, a lemorzsolódási mutatókat, az érettségi-felvételi és a nyelvvizsgaeredményeket.

Az állami fenntartású gimnáziumok között a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium a kilencedik helyet szerezte meg, míg a hatosztályos képzést fenntartó intézmények között az ötödik lett. A patinás intézménnyel kapcsolatban megjegyezték, hogy fő profilja a tehetséggondozás, tanulói sikeresen szerepelnek az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken és a Nemzetközi Diákolimpiákon. A híres diákok közül Martonyi János volt külügyminisztert, Fodor Rajmund egykori vízilabdázót és Ördög Nóra műsorvezetőt emelték ki.

Szintén két listán szerepel a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a legjobb állami szakközépiskolák között a nyolcadik, a legsikeresebb szakközépiskolák között a tizedik helyezést adták számára az oktatáskutatók.

A Táltos igazi sikertörténet, s nem csak az alapítványi és magánközépfokú intézmények között elért hatodik helyezése miatt. A Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola két alsó tagozatos osztállyal indult 1997-ben, mára ez gimnáziumi és szakképzői iskolai résszel bővült, s további hat szakképző iskolában okítják a nebulókat.

Az 1991-ben alapított Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola lett a legjobb intézmény az alapítványi és magán szakiskolák között. A különszám szerzői kiemelték, hogy az iskola vezetése törekszik arra, hogy a tanulók jól érzik magukat és a nehezen tanulók is sikereket érhessenek el. A diákok az Erasmus+ program kereteiben akár egy hónapot is eltölthetnek szakmai gyakorlatuk keretében hét külföldi ország egyikében.

Előző sztori

Eduline: ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a felsőoktatási intézmények listáját, 4. az SZTE

Következő sztori

Semmi meglepetés: Majóé lesz az SZKT-vezéri szék, az eddigi igazgatók a jelöltek a többi önkormányzati cég élére (FRISSÍTVE)