Sport

Vízilabda: legyőzte a Jadrant a Szeged Diapolo

Vízilabda: legyőzte a Jadrant a Szeged Diapolo

2015. október 17., szombat
Vízilabda: legyőzte a Jadrant a Szeged Diapolo
diapolo_honved_mj-23

A másik spliti együttes ellen már jobban ment a játék a Szeged Diapolónak az Euro Kupa második selejtezőkörének második meccsén: Varga Péter együttese ötgólos sikert aratott a Jadran Split felett.

A pénteki vereség után nagyon fontos meccs vár a Szeged Diapolóra a másik spliti együttes, a Jadran ellen: az első, gólokban dús negyedet követően a nagyszünetre már kétgólos előnnyel mehetett a Szeged Diapolo, amely lendületét megtartotta a félidő utánra is, és egy kiváló, 5-2-es negyedet produkálva gyakorlatilag eldöntötte a meccset, így a budapesti selejtező csoportban aratott győzelmét követően Splitben is megverte a Jadrant. A szegedi együttesből kiemelkedett

Manhercz Krisztián

, aki egymaga hét gólig jutott a meccsen, oroszlánrészt vállalva ezáltal a sikerben. Mivel a csoport másik meccsén a Mornar Split és a Canottieri Napoli 7-7-s döntetlent játszott egymással, ezért még csoport első is lehet a Szeged Diapolo, de a továbbjutáshoz mindenképpen le kell győznie a vasárnapi zárónapon a nápolyiakat.

Férfi vízilabda Euro Kupa selejtező, 2. kör, 2. forduló

VK Jadran Split - Szeged Diapolo 9-14 (4-4, 1-3, 2-5, 2-2)

Split, vezette: Andrey Shaydakov (orosz), Ernest Inesta (spanyol) VK Jadran: Bratim, Strunic (kapusok), Vranjes, Tonkovic, Buzdovacic, Franicevic 1, M. Divkovic 2, Vukic 2, A. Divkovic, Milardovic 2, Pavlovic, Santini 2, Koljanin. Szeged: Meixner, Székely (kapusok), Sánta, Pellei, Sedlmayer 2, Palotás 1, Kiss Cs. 1, Seman 2, Varga II Zs., Manhercz K. 7, Manhercz Á. 1, Kunac, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.

Kipontozódott:

Santini ill. Pellei.

A B csoport állása 2 forduló után:

1. Mornar Split 4 pont 2. Szeged Diapolo 3 pont 3. Canottieri Napoli 2 pont 4. VK Jadran Split 1 pont

A harmadik forduló programja:

október 18., vasárnap 10.30 - Szeged Diapolo-Canottieri Napoli 12.00 Mornar Split-VK Jadran Split

Javított tegnapi veresége után a Szeged Diapolo, a gárda csoportelsőként is továbbjuthat vasárnap!http://szegedma.hu/?p=581317

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.