Vízilabda: legyőzte a Jadrant a Szeged Diapolo

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diapolo_honved_mj-23

A másik spliti együttes ellen már jobban ment a játék a Szeged Diapolónak az Euro Kupa második selejtezőkörének második meccsén: Varga Péter együttese ötgólos sikert aratott a Jadran Split felett.

A pénteki vereség után nagyon fontos meccs vár a Szeged Diapolóra a másik spliti együttes, a Jadran ellen: az első, gólokban dús negyedet követően a nagyszünetre már kétgólos előnnyel mehetett a Szeged Diapolo, amely lendületét megtartotta a félidő utánra is, és egy kiváló, 5-2-es negyedet produkálva gyakorlatilag eldöntötte a meccset, így a budapesti selejtező csoportban aratott győzelmét követően Splitben is megverte a Jadrant.

A szegedi együttesből kiemelkedett Manhercz Krisztián, aki egymaga hét gólig jutott a meccsen, oroszlánrészt vállalva ezáltal a sikerben.

Mivel a csoport másik meccsén a Mornar Split és a Canottieri Napoli 7-7-s döntetlent játszott egymással, ezért még csoport első is lehet a Szeged Diapolo, de a továbbjutáshoz mindenképpen le kell győznie a vasárnapi zárónapon a nápolyiakat.

Férfi vízilabda Euro Kupa selejtező, 2. kör, 2. forduló

VK Jadran Split – Szeged Diapolo 9-14 (4-4, 1-3, 2-5, 2-2)
Split, vezette: Andrey Shaydakov (orosz), Ernest Inesta (spanyol)
VK Jadran: Bratim, Strunic (kapusok), Vranjes, Tonkovic, Buzdovacic, Franicevic 1, M. Divkovic 2, Vukic 2, A. Divkovic, Milardovic 2, Pavlovic, Santini 2, Koljanin.
Szeged: Meixner, Székely (kapusok), Sánta, Pellei, Sedlmayer 2, Palotás 1, Kiss Cs. 1, Seman 2, Varga II Zs., Manhercz K. 7, Manhercz Á. 1, Kunac, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.
Kipontozódott: Santini ill. Pellei.

A B csoport állása 2 forduló után:

1. Mornar Split 4 pont
2. Szeged Diapolo 3 pont
3. Canottieri Napoli 2 pont
4. VK Jadran Split 1 pont

A harmadik forduló programja:

október 18., vasárnap 10.30 – Szeged Diapolo-Canottieri Napoli
12.00 Mornar Split-VK Jadran Split

Javított tegnapi veresége után a Szeged Diapolo, a gárda csoportelsőként is továbbjuthat vasárnap!http://szegedma.hu/?p=581317

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 17.

Előző sztori

Vállalkozásfejlesztési alapítvány: sok a sikeres magyar vállalkozó, jól hasznosultak az uniós források

Következő sztori

Csatai Gergő: Mindenkit meghívok egy kidurrantó bulira + VIDEÓ