Sport

Vízilabda: felemásan zárta a szombatot a Szeged Diapolo

Vízilabda: felemásan zárta a szombatot a Szeged Diapolo

2015. október 31., szombat
Vízilabda: felemásan zárta a szombatot a Szeged Diapolo
vizilabda_gs

A Magyar kupa selejtezőjében Pécsen vívhatja ki a továbbjutást a Szeged Diapolo: Varga Péter tanítványai a szombati két meccsen a győzelem és a vereség ízét is megérezték.

A Magyar kupa négycsapatos selejtezőjében a pécsi csoportba került a Szeged Diapolo, így a Ferencváros mellett az UVSE és a házigazda Pécs ellen kell játszaniuk a szegedieknek, a négy csapatból az első kettő jut tovább a minitorna végén. A nap első meccsét könnyedén hozta a Szeged Diapolo, Manhercz Krisztiánék tíz góllal, 16-6-ra verték az UVSE-t. A kapuban Vogel Somát szerepeltető Fradi jobban kezdett az esti rangadón, és gyakorlatilag végig lépéselőnyben volt, a Szeged 4-4-nél egyenlített, majd ahogy addig, később is többször feljött egy gólra (merthogy volt kettő is a differencia több alkalommal), de valahogy nem sikerült átlendülniük a zöldeken. Aztán a lehető legjobbkor, a harmadik negyed végén Kiss Csaba 9-9-re egalizált. Kolozsi Marcell emberelőnyből vette vissza a Fradinak a vezetést, de nem sokkal később a grúz válogatottal nemrég Szolnokon is fellépő Jmnaishvili akciógóllal reagált, 10-10. S később is folytatódott a „feleselés”, de a szegediek egyszer sem tudták átvenni a vezetést. A végén még nőtt a különbség, a Fradi nyerte tehát a rangadót. - írja a

waterpolo.hu

A vasárnapi Pécs elleni meccset amennyiben megnyeri a Szeged Diapolo, kiharcolja a továbbjutást.

BENU Magyar Kupa, selejtező, 1. nap

Szeged-Diapolo-UVSE-Hunguest Hotels 16-6

FTC-PQS Waterpolo-Szeged-Diapolo 14-11 (3-1, 2-3, 4-5, 5-2)

Gólszerzők: Tóth M. 3, Avramovics 3, Kolozsi 2, Marnitz G. 2, Dőry, Nyéki, Swift, Jansik Sz., illetve Manhercz K. 4, Kiss Cs. 3, Jmnaishvili, Varga Zs., Pellei F., Sánta.

November 1., vasárnap:

10.30: Szeged-Pécs 12 óra: UVSE-FTC

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.