Közélet

Járdaépítésről és ünnepi menetrendről némi időutazással a városüzemeltetési bizottságon

Járdaépítésről és ünnepi menetrendről némi időutazással a városüzemeltetési bizottságon

2015. október 15., csütörtök
Járdaépítésről és ünnepi menetrendről némi időutazással a városüzemeltetési bizottságon
varosuzemeltetesi_biz_ules01_gs

Az ünnepek alatti ideiglenes menetrend-módosításokról, járdaépítési keretről is szavaztak a városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén. Ez utóbbira 29 milliót költ idén a város.

Mindenszentekkor és halottak napján mint minden évben, most is ideiglenesen módosítják a menetrendet. A 3 és a 3F villamosok idén is hosszabbított üzemidőben közlekednek majd. Az MSZP-s

Mészáros Tamás

az időutazás lehetőségét vetette fel a csütörtöki ülésen, miután a szakiroda jelezte, hogy tavalyi dátum szerepel a bizottság asztalára került határozati javaslaton. Temetői járat is közlekedik majd, a 12-es jelzésű busz a tarjáni Víztorony tértől indul és a körjárat érinti a nagyobb lakótelepeket, Tarján mellett Makkosházát és Rókust, valamint a forgalmas átszállási pontokat, úgy mint a Mars és a Dugonics terek. A krematóriumhoz is betér majd buszjárat október 31-én és november elsején, és akárcsak a korábbi esztendőkben, most is kizárólag alacsonypadlós, csuklós járatokat közlekedtet a DAKK Zrt. A temetői járatok félóránként indulnak majd, közlekedtetésük a cég tájékoztatása szerint több mint 530 millió forintba kerülnek. Ez azonban nem ró pluszköltséget a városra, a DAKK egyéb ünnepnapok megtakarításaiból csoportosítja át.

varosuzemeltetesi_biz_ules03_gs

A bizottság megszavazta, hogy az Árvácska utcában a belváros irányába lévő oldalon esőbeálló utasvárókat építsenek, melynek becsült költsége 1,7 millió forint. A Fidesz-L.É.T.-es

Mihálffy Béla

az esőbeállók telepítése kapcsán arra volt kíváncsi, hogy a Honvéd térre terveznek-e ilyet, ott ugyanis egyik oldalon sincs, miközben forgalmas megállónak számít. A szakiroda tájékoztatása szerint a jövőben ott sem fognak ázni a tömegközlekedési eszközökre váró utasok. A pályázat tartalmazza ugyanis a Tisza Lajos körútnak a Dugonics tér – Petőfi Sándor sugárút – Boldogasszony sugárút közti területének felújítását. Ennek keretében a lófaránál lévő megálló és a Honvéd téri végállomás is megújul, és ott is lesz esőbeálló. Ha már a Honvéd tér szóba került, az MSZP-s

Lauer István

arról érdeklődött, hogy a pályázati forrásból a Honvéd térnél az utat vajon megjavítják-e. Elhangzott, hogy a buszmegállóknál lesznek javítások, illetve járdarekonstrukciókat is tartalmaz a projekt, ám az útburkolat hibáit ebből a pénzből nem lehet rendbe hozni.

varosuzemeltetesi_biz_ules02_gs

A bizottság az eredetileg kiküldött napirendeken kívül a járdarekonstrukciós keretről is döntött, mellyel kapcsolatban

Ménesi Imre

bizottsági elnöke megjegyezte, kedvezőbb árajánlatot kaptak, mint amire számítottak, így az eredetileg tervezettnél több járda újulhat meg Szegeden. Az idei büdzsében több mint 205 millió forintot különítettek el út- és járdarekonstrukciókra. A bizottság már korábban döntött arról, hogy 28,5 milliót költ járdákra, ebből az összegből 2850 négyzetméternyi gyalogjárda újulhat meg. A Colas Út Zrt. a közbeszerzés során a tervezettnél jóval olcsóbban, 15,2 millió forintért vállalta a munkákat, így több mint 4000 négyzetméternyi járdafelület fog megújulni 29 millióból.

29 millió forint járdaépítésre idén - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=580336 Posted by Szegedma Hírportál on2015. október 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.