Bulvár

Vádat emeltek a röszkei állatkínzó ellen

Vádat emeltek a röszkei állatkínzó ellen

2015. október 20., kedd
Vádat emeltek a röszkei állatkínzó ellen

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás bűntette miatt egy röszkei férfivel szemben.

A vádirat szerint a vádlott 2015 januárjában röszkei tanyáján az általa mintegy 3 hónapja tartott keverék kutyáját egy bottal többször megütötte, mert a kutya ugatása zavarta a tévézés közben. Az ütések az állat koponyáját, lábait érték, melynek következtében a kutya elvesztette látását, és élethosszig tartó egészségkárosodásokat szenvedett el ezzel összefüggésben. Ezen túlmenően lábsérülése miatt testtartása rendellenessé vált, terhelésre állandó fájdalommal kísérve. Ezt megelőzően vádlott az állatot heteken keresztül fém láncon tartotta, amely miatt a kutya nyaka kisebesedett. Mindezek együtt a kutyának hosszan tartó, különös fájdalmat okoztak a maradandó egészségkárosodások mellett. Az ügyészség a vádlottat különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás bűntettével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Bottal verte kutyáját, most vádat emelt ellen az ügyészség - szerintetek mi lenne a röszkei állatkínzó méltó büntetése?KLIKK: http://szegedma.hu/?p=582043

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.