Kultúra

Szelfizhet a katona esernyővel a kézben? + FOTÓK

Szelfizhet a katona esernyővel a kézben? + FOTÓK

2015. október 2., péntek
Szelfizhet a katona esernyővel a kézben? + FOTÓK
kiallitasmegnyito06kf

Megnyílt a Móra Ferenc Múzeum legújabb fotókiállítása "Egyenruhában nem lehet fagyizni" címmel. Az alkotók viselkedési és viseleti rendellenességeket mutattak be, amelyekről civilek nem is gondolnák, hogy tilos lenne a honvédségben.

Megnyitották az "Egyenruhában nem lehet fagyizni" című kiállítást a Móra Ferenc Múzeumban. A két alkotó,

Donka Gergely

és

Molnár Judit Lilla

olyan képeket készített magáról honvédségi egyenruhában, amelyeken civilek számára mindennapos tevékenységeket végeztek. Ezek a cselekedetek, viselkedésmódok azonban a hadsereg uniformisát viselők számára mégis tiltottak. "Az egyenruhához való viszony korosztálytól függ, egykor rengetegen vettek részt sorkatonai szolgálatban, akik a laktanyán kívül és belül is uniformist viseltek, mára azonban ez a vizuális élmény megszűnt" - mondta megnyitó beszédében

Kovács Gyula

képzőművész. A hadsereg is megváltozott az elegancia helyett a praktikum került előtérbe. Ma is más a megítélésünk az egyenruhát viselőkkel szemben, de az uniformis viselője számára is nagy kérdés, hogy magát katonának tartja a nap 24 órájában, vagy csak addig, amíg le nem veti a honvédségi ruháját. Eközben bárki bármikor beszerezheti egy military shopban bármely hadsereg uniformisát, egyre többet látunk az utcán olyan civileket az utcákon, akik egy-egy katonai ruhadarabot viselnek. A fotókiállítást interaktív játék egészíti ki, bármilyen ruhába fel lehet öltöztetni a katonát, de az uniformis marad, arra kerül a rózsaszín szoknya, vagy más elem. A földön lévő matricák olyan "szelfizős" pózokban mutatják a két alkotót, amelyek bármely közösségi portálon előfordulhatnak fiatalok és idősek körében. De vajon megengedheti magának egy honvéd az illemhelyiségben készült csücsörítéses képet? A kiállítás november elsejéig tekinthető meg.

Vajon megengedheti magának egy honvéd az illemhelyiségben készült csücsörítéses képet?KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576428

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.