Szegedi Jobbik: Ehetetlen az óvodások ebédje!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jobbik_sajttaj03kf

Tóth Péter szerint a szeptember elsejével életbe lépett szabályozás miatt a tányéron hagyják a gyermekek az ételt. Azt javasolják, úgy módosítsák a szabályozást, hogy az egészségügyi szempontok mellett az ízletesség se menjen veszendőbe. Ennek elérésére javaslatot nyújtanak be a Parlamentben.

„A közétkeztetés országos probléma, óvodás gyermekek apjaként is azt tapasztalom, hogy éhesen jönnek haza az intézményből, mert számukra ehetetlen az ott biztosított étel” – kezdte szavait Tóth Péter, a Jobbik szegedi városi képviselője, aki úgy tapasztalta, más szülők is panaszkodnak arra, hogy a csemetéik otthagyják a tányéron az ételt.

„A gondot az Emberi Erőforrások Minisztériumának szeptember elsejével életbe lépett szabályozása okozza” – vélekedett. Problémának tartja a városatya, hogy míg az iskolásoknál fokozatos az átmenet, a bölcsödébe járóknál, az óvodásoknál azonnali, s radikális a változtatás. Példaként hozta só-, cukor és zsírtartalom nagymértékű csökkentését és a tej növelését.

Megérti, hogy a bevitt koleszterin hatását csökkenteni kívánják, de ha nem eszi meg a gyermek, az nagyobb baj. „Hiába van ingyenes étkeztetés egyre szélesebb körnek, ha közben egyre nagyobb terhet ró a szülőkre az itt kapott, meg nem evett étel pótlása” – mondta Tóth Péter, aki komoly veszélynek tartja a gyermekéhezés lehetőségét, mert a szociális és az állami gondozott gyermekek is elutasítják az új szabályok alapján készített ételeket, ők viszont nem tudják azt máshonnan pótolni. „Korunk népbetegsége a laktózérzékenység” – ezért a tejjel kapcsolatban is aggodalmait fejezte ki a városatya.

„A probléma jellege miatt a Jobbik országos vezetése készít elő megfelelő javaslatot. Hangsúlyozzuk, hogy nem támogatjuk az egészségtelen ételek visszahozását, viszont szükséges az is, hogy figyeljünk az ízletességre is, ezért táplálkozási szakértőkkel és dietetikusokkal egyeztetünk a javaslat benyújtása előtt” – mondta Tóth Péter.

Fontosak az egészségügyi szempontok, de azért legyen ehető is az étel – a gyermekétkeztetés kapcsán emelt szót a szegedi Jobbik. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=580112

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 14.

Default thumbnail
Előző sztori

Őszi horgásznap a Deszki-tavon

Default thumbnail
Következő sztori

Női labdarúgás: a vendégek hétvégéje volt

Legutóbbi hasonló cikkek