Közélet

Szegedi Jobbik: Ehetetlen az óvodások ebédje!

Szegedi Jobbik: Ehetetlen az óvodások ebédje!

2015. október 14., szerda
Szegedi Jobbik: Ehetetlen az óvodások ebédje!
jobbik_sajttaj03kf

Tóth Péter szerint a szeptember elsejével életbe lépett szabályozás miatt a tányéron hagyják a gyermekek az ételt. Azt javasolják, úgy módosítsák a szabályozást, hogy az egészségügyi szempontok mellett az ízletesség se menjen veszendőbe. Ennek elérésére javaslatot nyújtanak be a Parlamentben.

„A közétkeztetés országos probléma, óvodás gyermekek apjaként is azt tapasztalom, hogy éhesen jönnek haza az intézményből, mert számukra ehetetlen az ott biztosított étel” – kezdte szavait

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi városi képviselője, aki úgy tapasztalta, más szülők is panaszkodnak arra, hogy a csemetéik otthagyják a tányéron az ételt. „A gondot az Emberi Erőforrások Minisztériumának szeptember elsejével életbe lépett szabályozása okozza” - vélekedett. Problémának tartja a városatya, hogy míg az iskolásoknál fokozatos az átmenet, a bölcsödébe járóknál, az óvodásoknál azonnali, s radikális a változtatás. Példaként hozta só-, cukor és zsírtartalom nagymértékű csökkentését és a tej növelését. Megérti, hogy a bevitt koleszterin hatását csökkenteni kívánják, de ha nem eszi meg a gyermek, az nagyobb baj. „Hiába van ingyenes étkeztetés egyre szélesebb körnek, ha közben egyre nagyobb terhet ró a szülőkre az itt kapott, meg nem evett étel pótlása” – mondta Tóth Péter, aki komoly veszélynek tartja a gyermekéhezés lehetőségét, mert a szociális és az állami gondozott gyermekek is elutasítják az új szabályok alapján készített ételeket, ők viszont nem tudják azt máshonnan pótolni. „Korunk népbetegsége a laktózérzékenység” – ezért a tejjel kapcsolatban is aggodalmait fejezte ki a városatya. „A probléma jellege miatt a Jobbik országos vezetése készít elő megfelelő javaslatot. Hangsúlyozzuk, hogy nem támogatjuk az egészségtelen ételek visszahozását, viszont szükséges az is, hogy figyeljünk az ízletességre is, ezért táplálkozási szakértőkkel és dietetikusokkal egyeztetünk a javaslat benyújtása előtt” – mondta Tóth Péter.

Fontosak az egészségügyi szempontok, de azért legyen ehető is az étel - a gyermekétkeztetés kapcsán emelt szót a szegedi Jobbik. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=580112

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.