Közélet

Radnótis diákok a Szegedi Ítélőtáblán

Radnótis diákok a Szegedi Ítélőtáblán

2015. október 27., kedd
Radnótis diákok a Szegedi Ítélőtáblán
igszolgnap1

Az Európai Tanács 2003-as döntése alapján október 25-ét a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napjának nyilvánították. A kezdeményezés célja, hogy az igazságszolgáltatás közelebb kerüljön az állampolgárokhoz, az emberek jobban megismerjék, megértsék a jogaikat, a bírósági rendszer, a polgári igazságszolgáltatás gyakorlati működését.

Ezen a napon Magyarország bíróságai nyílt nap keretében várják az érdeklődőket. Mivel október 25. az idén vasárnapra esett, a Szegedi Ítélőtábla - amely évek óta vendégeket fogad a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napján - kedden délelőtt középiskolásoknak mutatta be a táblabíróság munkáját. A szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumból érkezett diákoknak

Hámori Attila

, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese az épület dísztermében tartott előadást - egyebek mellett – a jogszabályok megalkotásának módjáról, a végrehajtó hatalom feladatairól, az igazságszolgáltatás, ezen belül a bíróságok működéséről, majd a diákok megtekintették a Szegedi Ítélőtábla épületét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.