Közélet

NFM: a négyszeresére emelték a mosógépcsere program finanszírozását

NFM: a négyszeresére emelték a mosógépcsere program finanszírozását

2015. október 1., csütörtök
NFM: a négyszeresére emelték a mosógépcsere program finanszírozását

A négyszeresére, az eredetileg tervezett 500 millióról 2 milliárd forintra emelte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a mosógépcsere program finanszírozását - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint így az Otthon melege program keretében 44 ezer család cserélheti újra régi mosógépét, a korábban tervezett 12 ezer helyett. Így mindenki támogatásban részesülhet, aki érvényes, formailag megfelelő pályázatot nyújtott be. A minisztérium jelzi: a pályázatok értékelése folyamatos, a pályázók hamarosan kézhez kapják az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okiratokat. A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új berendezés vételárának maximum fele - a készülék energiahatékonysági kategóriájának megfelelően - legfeljebb 25-45 ezer forint lehet. A pályázati feltételek szerint a mosógépcserével legalább 10 százalékos energia-, vagy évi 20 kilogramm szén-dioxid-megtakarítást kell elérni. A program nemcsak a háztartások energiahatékonyságát javítja, hanem csökkenti a családok rezsiterheit is. A nyertes pályázók évente akár 12 ezer forintot is megtakaríthatnak a víz- és az áramszámlán a mosógépcserével - tartalmazza az NFM tájékoztatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.