MVH: a piaci árak kiegyensúlyozását segíti a területalapú támogatás

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A piaci árak kiegyensúlyozását segíti a SAPS (területalapú támogatás), amely előlegének folyósítását pénteken kezdték meg – mondta Gyuricza Csaba, az utalásokat végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A kifizetéseket pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter indította el ünnepélyesen egy törteli mintagazdaságban. A miniszter kiemelte: Magyarország azon kevés uniós tagállam közé tartozik, amelyek élnek az akár 70 százalékos előlegfizetés lehetőségével (a mérték eddig maximum 50 százalék volt). Hangsúlyozta: az MVH-ban elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően az előlegfizetés kiszámíthatóan és megbízhatóan érkezik meg a gazdákhoz. Gyuricza Csaba vasárnap az M1-en szintén beszélt arról, hogy az általa vezetett szervezet komoly átalakításon ment keresztül az utóbbi időben. Például az informatikai rendszerüket, az ellenőrzési szisztémájukat alakították át, és ahol kellett, jogszabályi módosításokat is kezdeményeztek – tette hozzá.

Előző sztori

Csirik Lászlót választották Ambrózfalva polgármesterévé

Következő sztori

Határokon és kultúrákon átlépve találkoztak egymással a gimnazisták