Sport

Labdarúgás: Kovács Balázs slusszpoénja továbbjutást ért a Szeged-Grosicsnak

Labdarúgás: Kovács Balázs slusszpoénja továbbjutást ért a Szeged-Grosicsnak

2015. október 15., csütörtök
Labdarúgás: Kovács Balázs slusszpoénja továbbjutást ért a Szeged-Grosicsnak
szeged_2011_ajka49_gs

Kovács Balázs hosszabbításban szerzett találatával jutott tovább a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé a Szeged 2011-Grosics Akadémia az Ajka ellen.

Óvatos játék jellemezte a mérkőzés korai szakaszát, a felek nem rontottak egyből egymásnak. A 12. percig kellett várni az első komolyabb lehetőségre. Ekkor

Kovács Balázs

vette át mesterien

Szabó Péter

60-70 méteres átadását, de a fiatal szegedi csatár a kapushoz érve földbe rúgott, így nem tudta kapu felé terelni a játékszert. Nem sokkal később

Stieber Andrástól

jött a válasz, aki Del Piero-szögből nem sokkal bombázott a keresztléc fölé. A 18. minutumban

Tóth Gábor

bizonytalankodott a tizenhatoson belül, az őt szerelő Stieber passzát viszont

Olasz Dénes

közelről

Molnár F. Tamás

kapusba lőtte. A 26. percben

Sándor István

és Olasz kényszerítője végén előbbi került ziccerbe, balról azonban hiába nézhette meg magának a hosszú alsót, belsős csavarása gyengére és pontatlanra sikerült, így Molnár könnyedén hárított. Az első félidő egyértelmű ajkai fölényt hozott, a hazaiak sokszor a felezőt is alig tudták átlépni. A szünet aztán meghozta a várt fordulatot,

Klausz László

legénysége stabilabbá vált hátul, így kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Sőt, a 49. percben már

Oláh Lóránt

kavarta meg az állóvizet, de lapos begurítására nem érkezett társ, így

Zsirai Martin

felszabadított a kapu előterében. Kis híján egy óra elteltével

Vladimir Veselinov

centerezése már eljutott Kovácsig, a csatár ugyanakkor védője szorításában már nem tudta kapura pörgetni a labdát. A folytatásban csendesen peregtek a percek, sokáig úgy tűnt, a csapatok készülhetnek a hosszabbításra, esetleg azt követően a büntetőkre is. A 85. minutumban a sérült Oláh Lóránt helyét

Germán Tamás

vette, és éppen ő indította a hosszabbítás elején egy gyorsan elvégzett félpályás szabadrúgással

Geiger Norbertet

a jobb oldalon. A szélső a passzal szélvészként robogott végig a szélen, majd az ötös sarkához érve előbb megcsinált egy visszahúzós cselt, hogy aztán kifogástalanul szolgálja ki a középen szabadon érkező Kovácsot, akinek már csak a hálóba kellett passzolni pár méterről. (1-0) A második felvonásban egyébként is haloványabb ajkaiaknak erre már nem akadt válasza. Győzelmével a Szeged 2011-Grosics Akadémia bemasírozott a Magyar Kupa legjobb 16 együttese közé. A Klausz-tanítványok a következő körben már könnyen NB I-es gárdával is találkozhatnak, hiszen eddig nyolc élvonalbeli alakulat biztosította helyét a nyolcaddöntőben, és így tehet a Vasas is, amennyiben október 21-én győzni tud Nyíregyházán. A 4. fordulóban már oda-visszavágós alapon dől el a továbbjutás, a mérkőzéseket pedig még idén rendezik.

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző
2015. október 15., 15.15
Szeged 2011-Grosics Akadémia
FC Ajka
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Takács János • asszisztens: Demeter János, Szilágyi Norbert.
1
-
0

Labdarúgó Magyar Kupa, 3. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - FC Ajka 1-0 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Takács János (Demeter János, Szilágyi Norbert)

Szeged:

Molnár F. - Balogh (Berde 72'), Tóth G., Farkas, Szabó P. (Geiger - a szünetben), Veselinov, Zelenyánszki, Oláh G., Zabari, Oláh L. (Germán 85'), Kovács B.

Vezetőedző:

Klausz László.

Ajka:

Jánosa - Zsirai, Kovács G., Zámbó, Pesti, Pavlitzky, Nagy B., Pál (Besztercei 68'), Sándor, Stieber, Olasz (Major 79').

Vezetőedző:

Jákli Péter.

Gólszerző:

Kovács B. (90+1').

Sárga lap:

Szabó P. (34'), Farkas (39'), Oláh G. (53'), Zelenyánszki (89'), ill. Nagy (56'), Pesti (65'), Zsirai (90+3'). Klausz László:

"Közepes színvonalú meccsen nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, de a végén paprikás lett a hangulat. Nagyon örülök neki, hogy az egyik fiatal játékosunk góljával nyerni tudtunk."

Kovács Balázs:

"Végy egy jó kapust, nekünk pedig kettő van. A mester megkért minket, hogy ne legyen hosszabbítás, megcsináltuk, viszont Molnár háromszor is nagyot védett, megmentett minket."

Jákli Péter:

"Az első félidőben meg kellett volna nyerni a meccset. Elégedett vagyok ugyanakkor a csapattal."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4'
Jánosa is előrejött még egy utolsó szöglethez, de nincs már ebből helyzet. Takács bíró lefújta a mérkőzést, a legjobb 16 közé jutott a Szeged-Grosics a Magyar Kupában!
90+3'
Zsirai is begyűjtött még egy sárgát a végére.
90+1'
GÓÓÓL!!! Vezet a Szeged! Dehogy lesz itt ráadás! Germán indította egy gyors szabaddal Geigert a jobb oldalon, aki a félpályától meg sem állt az ötös sarkáig, ahol egy visszacsel után kiválóan szolgálta ki Kovács Balázst. A társnak már csak az üres kapuba kellett passzolnia közvetlen közelről! 1-0!
90'
Három perc hosszabbítás már mindenképpen következik, de talán kétszer 15 is.
89'
Zelenyánszki egyszerű, de szabálytalan eszközökkel állított meg egy ajkai kontrát, villant érte a sárga.
85'
Oláh Lóránt megsérült az iménti esetnél, úgy kellett letámogatni a pályáról. Germán Tamás állt be, egyúttal a csapatkapitányi karszalagot is átvette.
82'
...Veselinov tekerése magas ívben szállt el a keresztléc felett.
80'
Ez most nagy lehetőség! Oláh Lórántot lökte fel Kovács Gergő a tizenhatos előterében. 21-22 méterről célozgathatnak a szegedi mesterlövészek.
79'
Major kap bizonyítási lehetőséget ajkai oldalon, Olasz számára ért véget a meccs.
76'
Csendben peregnek a percek, egyik kapu sem forgott veszélyben az elmúlt időszak során. Egyre biztosabb, hogy egyetlen gól továbbjutást érhet a szerzőjének.
72'
Balogh Miklós is elhagyta a pályát, Berde István folytathatja a helyén. Idővel kiderül, posztra cserélek-e a szegediek, vagy ez szerkezeti változást is hoz majd.
68'
Jákli mester is megejtette első cseréjét: Besztercei állt be Pál helyére.
66'
Zabari szabadrúgása az oldalvonal mellől veszélyesen csapódott középre, Tóth csapott volna le rá, de egy hajszállal hosszabb lett a kelleténél.
65'
Pesti kapott sárgát Geiger lerántásáért.
62'
Az első játékrészben látotthoz képest némiképp feljavult a Szeged játéka, ezzel egyidejűleg pedig a játék is áttevődött a hazai kapu elől a két tizenhatos közé.
59'
Szép akció! Oláh Lóránt indította a balon Veselinovot, akinek a centerezése eljutott Kovácsig, a fiatal támadó azonban saját magát találta el a felpördülő lövéssel.
56'
Nagy rúgott oda Veselinovnak, ezért is villant a sárga kártya.
56'
Kis híján gólt eredményezett egy szegedi szöglet: az ajkai kontrával Stieber lódult meg, bő 70 métert sprintelt a labdával az ötös sarkáig. Ott visszafordult, elfektetve Zelenyánszkit, de a bepasszát Farkas kivágta az alapvonalon túlra.
53'
Felpörgette magának a labdát Oláh Gergő a tizenhatoson belül, majd elesett Sándor mellett, de a játékvezető ezt nem "ette meg". Sárga lap lett a kék mezes játékos jutalma a színészkedését.
50'
Nagy Bálint vette célba laposan a jobbösszekötő helyéről a kaput, de a középre tartó kísérlet nem lepte meg túlságosan Molnár kapust.
49'
Nagy helyzet! Oláh Lóránt tört be a tizenhatoson belülre az alapvonal mentén, az ötöshöz érve pedig laposan passzolt középre. Szegedi érkező híján Zsirai könnyedén tudott felszbadítani.
46'
Szabó Péter helyén Geiger Norbert poroszkál majd a jobb szélen a folytatásban.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egy csere történt a szünetben.

SZÜNET

45+1'
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: eddig az Ajka veszélyesebb volt, háromszor is nagy védést kellett bemutatnia Molnárnak.
39'
Farkas Márk is besárgul egy saját térfelen elkövetett fault után.
37'
Kovács Balázs most megtalálja labdájával Oláh Lórántot, a csapatkapitányi karszalagot viselő csatár pedig kapásból lő jobbal a tizenhatos jobb sarkáról, a hosszú sarkot veszi célba, de Jánosa szép mozdulattal védett.
34'
Szabó Péteré az első sárga: a Szeged-Grosics 11-ese a jobb oldalon kiugró Pavlitzky-t sodorta el, amiért felmutatja neki a sárgát Takács játékvezető. Az ezért járó szabadrúgást Oláh Gergő vágja ki oldalra.
33'
Kovács Balázs jobb oldali, lapos átadása megy egy picit Oláh Lóránt mögé, a második hullámban érkező Oláh Gergő azonban már nem tudta ellőni, a védője megelőzte.
31'
A harmadik ajkai lehetőség is kimarad, Stieber vette át, és kerülte meg Balogh Miklóst, majd egy picit hosszan szöktette magát, így nem volt már helye elrúgni a labdát Molnár mellett. Támadásban egyelőre jóval veszélyesebb az Ajka.
26'
Ezt is megúsztuk... Sándor és Olasz kényszerítőzött, utóbbi remekül indult be, de nem tudta úgy elcsavarni Molnár mellett a tizenhatoson belülről, hogy az a kapuban kössön ki, a Szeged-Grosics kapusa másodjára megfogta a labdát.
24'
Az ajkai ziccer óta főképp a mezőnyben pattog a labda, egyelőre nehezen törhető a vendég védelem.
18'
Molnár F. Tamás! Mit fogott meg! A Tóthról lecsorgó labdát végül Olasz kapura tudja lőni alig hat méterről, a kapujából kimozduló Molnár azonban jól zárja a szöget, és fogja a lövést.
17'
Válaszképp Zelenyánszki lövi el kapásból Oláh Lóránt lekészített labdáját mintegy 23 méterről, azonban ez elkerüli a kaput.
16'
Stieber! Az első kaput is komolyan veszélyeztető lövés, egy átívelt labdát vesz át remekül, majd befele tolja a labdát, a tizenhatoson belüli, bal oldalról tekert labdája azonban a jobb felső léc mellett suhan el, alig fél méterrel.
12'
Az első komolyabb lehetőség: Kovács Balázs egy jó 60 méteres indítást tud átvenni védője mellett, majd megpróbálja elhúzni Jánosa mellett, azonban földbe rúg, és elterül - innen már nem tudja kapura húzni.
9'
Az ajkai sarokrúgás végén megvan az első kapuralövési kísérlet is, de jócskán fölé száll a vendégek kísérlete a kavarodást követően.
6'
Szabó Péter jobb oldali beadásánál az utolsó pillanatban csúsztatták ki a labdát az ajkai védők, majd jól működik a Szeged-Grosics lestaktikája a túloldalon, Olasz maradt a tiltott területen.
3'
Az első szögletet a Szeged-Grosics végezheti el: a jobbról beívelt labdánál azonban kapustámadást fúj a játékvezető, így kifele szabadrúgással folytatódik a játék.
1'
A szegediek kezdték a találkozót. Tiszta kékben a Szeged-Grosics, az Ajka pedig fehér keresztcsíkos, zöld dresszben lép pályára.

15:08

- Az elmúlt napok esős, borongós idejéhez képest Gyulán jelenleg mintegy 20 fok van, és kissé meglepő, de napsütés fogadta a csapatokat. Már vége a bemelegítésnek, mindjárt kezdenek!

14:58

- Ami jó hír lehet számunkra: a legutóbbi, 5-0-s Ajka-győzelemmel végződött meccsen mesterhármasig jutott Thomas Sowunmi a vendégek keretében sincs, így ma tőle nem kell tartanunk.

14:52

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics kupameccse, a tét a legjobb 16 közé jutás! Klausz László csapata ezúttal Molnár F. Tamás nevével kezdődik, illetve a Gyula elleni kupameccshez hasonlóan ezúttal is a kezdőben kap helyet a Csongrád megyei I. osztály góllövőlistájának vezetője, Kovács Balázs.

A mérkőzés Takács János sípszavára 15.15-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kovács Balázs továbblőtte a Szeged-Grosicsot a kupában! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=580184

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.